Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Július 15. 14:20, hétfő | Külföld

Rejtett sírkamrát találtak a Vatikánban egy eltűnt lány földi maradványainak keresése közben

Rejtett sírkamrát találtak a Vatikánban egy eltűnt lány földi maradványainak keresése közben

Tovább bonyolódik egy évtizedek óta megoldatlan ügy a Vatikán falain belül. Emanuela Orlandi, egy vatikáni alkalmazott lánya 1983-ban, egy zeneóra után nyomtalanul eltűnt, maradványait azóta sem találták meg.

A rejtély a legvadabb összeesküvés-elméleteket táplálja Olaszországban, ezért a Vatikán immár teljes mértékben együttműködik a családdal a nyomozásban.

Rejtett csontkamrákat találtak a vatikáni temetőben, ahol a 36 éve eltűnt római kamaszlány, Emanuela Orlandi holttestét egy névtelen levél alapján keresve a múlt héten felnyitották két 19. századi német hercegnő sírját.

A Campo Santo Teutonico temetőben nyugvó hercegnők sírját nagy meglepetésre teljesen üresen találták, nemcsak a keresett lány, de még az elhunytak maradványai sem kerültek elő, ezért a vatikáni illetékesek kiterjesztették a keresést, és a sírok mögött, azoktól nem messze két rejtett osszáriumot fedeztek fel a padozat alatt.

A csapóajtó fedte üregekben, amelyek már a pápai német papi kollégium épületéhez tartoznak, emberi csontokat találtak. Mint a Vatikán szóvivője, Alessandro Gisotti a hétvégén közölte, a csontkamrákat gondosan lezárták, és azokat július 20-án szombaton, az eltűnt lány hozzátartozóinak jelenlétében fogják közelebbről megvizsgálni igazságügyi orvosszakértők.

A csaknem 200 éves hercegnői sírokat azért bolygatták meg, mert a család kapott egy névtelen levelet, benne egy fotóval, amely azt sugallta, hogy a lány az 1836-ban elhunyt Sophie von Hohenlohe sírjában lehet eltemetve.

A több évtizedes rejtélyben eddig az összes nyom hamisnak bizonyult.

Forrás: origo.hu

Fotó: AFP/Handout

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).