Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Április 12. 12:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Varga Alexandra

Réka a gyermekkori kövérség ellen is küzd!

Réka a gyermekkori kövérség ellen is küzd!

Rubint Réka. Fitnessedző, az elhízás megelőzésének nagykövete, feleség és háromszoros édesanya. Ő sem neveli másképp a csemetéit, mégis tud valamit, amire sok édesanya nem igazán figyel oda. Nincs kóla, sem chips. Sem mozgás nélküli

- Semmi nasi, még egy kis csoki sem…?!

- Azért ez nem egészen így van. Mindenki azt képzeli a gyermekeim csakis salátán, gyümölcsön és csirkehúson élnek. Ez egyébként abszolút nem igaz. Laráék is imádják a sütit, az édességet, na és a ropogtatnivalókat.

- Imádják… De „bűnözhetnek is”?

- Naná! Annyi a különbség, hogy én finomított cukorból és teljes kiőrlésű lisztből sütök. Észre sem venni a különbséget, ráadásul jóval egészségesebb.

- A Szonda Ipsos kutatásai szerint minden második magyar gyermek túlsúlyos. Miért? Gének? A mozgás hiánya? Rossz táplálkozás?

- Nem igazán lehet a génekre fogni… A szülőknek be kell látniuk, hogy hatalmas probléma a gyermekkori kövérség. Az az édesanya, aki egészségtelen, nasiknak nevezett kalóriabombákkal zsírosítja el a gyermeke szívét, s teszi beteggé, semmivel sem különb annál, aki bántalmazza, ütlegeli a csemetét. Nincs gyerekháj! A kiskorban megszerzett zsírsejtek egész életen át megmaradnak, s felnőttként - akárcsak a férjem, Norbi - életük végéig súlyproblémával küzdenek .

- Mit kell tennie a szülőknek…? Megoldás a tiltás, vagy a mozgásra való kényszerítés?

- Semmiképpen. Inkább a példamutatás a fontos. A fotelből, sült burgonyát rágcsálva nem mondhatom, hogy „mozogj többet”, „ne egyél már annyi csokit”. Van egy kis futógép a nappalinkban. Ezt akkor használom, amikor az edzés idejére nincs kire hagynom a srácokat. Ilyenkor aztán a gyerekek nem hagynak nyugtot... a kis Norbi hátul próbál felkapaszkodni, Lara pedig elölről támad, majd az edzés egy közös játékba megy át. Észre sem veszik mennyit futnak, mozognak, s közben azt is látják, hogy én is mennyit teszek az egészségemért.

- Így kedvük is van „edzeni”.

- Abszolút, Lara egyébként is mozgékony, mostanság a futópadon sétálgat, közben nézi a kedvenc meséjét. Nem kényszerítem, mégis van hozzá kedve. Ez az én igazi diadalom…

- Győrbe érkezett az Alakreform turnéja. A rengeteg hölgy között felbukkant egy-egy lurkó is.

- Ez még több energiát ad, megerősít abban, hogy nem hiába való a munkám. Egy alkalommal, mikor aerobikórát tartottam, Lara megkérdezte, hogy feljöhet-e mellém a színpadra. Amikor elkezdett tornázni, az összes, addig a megőrzőben levő kisgyerek beállt. Ahogy nekünk sikerül az embereket a mozgásra inspirálni, úgy Lara is elérte ezt a kortársainál.

- Be sem fértek a terembe, végül a szabad ég alatt tartotta meg az óráját. A nagy sikerre való tekintettel lesz még egy alkalom a Rába-parti városban?

- Idén mindenképpen tervezünk még egy ehhez hasonló „város mozgató” programot. Azt pontosan nem tudom, hogy mikor, mivel szeptemberig nincs egy szabad hétvégénk. Egy biztos, visszatérek!

Címkék: rubint réka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.