Városlista
2020. június 2, kedd - Anita, Kármen

Hírek

2010. Július 10. 07:17, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Rekkenő hőségre kell készülni

Rekkenő hőségre kell készülni

Nagyvárosokban még csak vasárnap, hétfőtől viszont már országosan is 25 fokot meghaladó, komoly hőség várható, ami miatt az ÁNTSZ mindenkit fokozott óvatosságra int – jelenti a HavariaPress.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint a hétvégén folyamatosan emelkedik, és bár vasárnap a középhőmérséklet még jellemzően 25 fok alatt marad, de a nagyvárosokban már elérheti a 25 fokot. Hétfőn és kedden főként a Dunántúlon és a középső országrészben már több helyen 26 fok körül alakul a napi középhőmérséklet.


Szerdától pedig az ország döntő részén 26, helyenként a 28 fokot elérő középhőmérséklet valószínű. Az ÁNTSZ emiatt arra figyelmeztet, hogy a nagy meleg fokozottan megviseli a szervezetet, ezért aki teheti, a déli órákban tartózkodjék hűvös helyen, és sűrűn pótolják az elveszített folyadékot.

A tisztiorvosi szolgálat azt is kéri, hogy kimondottan figyeljenek oda az idősekre, betegekre és a kisgyermekekre, a kirándulók, utazók, nyaralók pedig mindig vigyenek magukkal elegendő folyadékot. Paller Judit megbízott országos tiszti főorvos az egészségügyi intézmények és az önkormányzatok figyelmét is felhívta, hogy tegyék meg a szükséges megelőző intézkedéseket a jövő hétre várható hőség miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 02. 18:06, kedd | Belföld

Településfásítási programot hirdet az Agrárminisztérium

Településfásítási programot hirdet 500 millió forintos keretösszeggel az Agrárminisztérium a 10 ezer fő alatti lakosszámú településeknek, amelyek együttesen 12 ezer sorfát igényelhetnek térítésmentesen

2020. Június 02. 17:04, kedd | Belföld

A járvány egyértelműen lecsengőben van

Egyértelműen lecsengőben van Magyarországon a koronavírus-járvány, a járványgörbe 10. napja lefelé megy - mondta az országos tisztifőorvos a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.

2020. Június 02. 14:08, kedd | Belföld

Könnyebben juthatnak hozzá a családtámogatásokhoz a külföldről hazatérők

Könnyebben juthatnak hozzá a családtámogatásokhoz a külföldről hazatérők, mert a babaváró támogatás igénylésénél az eddigi 180-ról 90 napra csökken az elvárt magyarországi tb-jogviszony igazolásának időtartama

2020. Június 02. 13:07, kedd | Belföld

Őrizetbe vettek egy 15 éves autóvezetőt Zalában

Őrizetbe vettek Zalában egy – nem először – autót vezető 15 éves fiút, aki egy átszerelt rendszámú járművel közlekedett – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon hétfőn.