Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2010. Július 10. 07:17, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Rekkenő hőségre kell készülni

Rekkenő hőségre kell készülni

Nagyvárosokban még csak vasárnap, hétfőtől viszont már országosan is 25 fokot meghaladó, komoly hőség várható, ami miatt az ÁNTSZ mindenkit fokozott óvatosságra int – jelenti a HavariaPress.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint a hétvégén folyamatosan emelkedik, és bár vasárnap a középhőmérséklet még jellemzően 25 fok alatt marad, de a nagyvárosokban már elérheti a 25 fokot. Hétfőn és kedden főként a Dunántúlon és a középső országrészben már több helyen 26 fok körül alakul a napi középhőmérséklet.


Szerdától pedig az ország döntő részén 26, helyenként a 28 fokot elérő középhőmérséklet valószínű. Az ÁNTSZ emiatt arra figyelmeztet, hogy a nagy meleg fokozottan megviseli a szervezetet, ezért aki teheti, a déli órákban tartózkodjék hűvös helyen, és sűrűn pótolják az elveszített folyadékot.

A tisztiorvosi szolgálat azt is kéri, hogy kimondottan figyeljenek oda az idősekre, betegekre és a kisgyermekekre, a kirándulók, utazók, nyaralók pedig mindig vigyenek magukkal elegendő folyadékot. Paller Judit megbízott országos tiszti főorvos az egészségügyi intézmények és az önkormányzatok figyelmét is felhívta, hogy tegyék meg a szükséges megelőző intézkedéseket a jövő hétre várható hőség miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 21. 07:11, hétfő | Belföld

Melegrekordok dőltek meg vasárnap

Melegrekordok dőltek meg vasárnap, mintegy 10 fokkal volt melegebb az ilyenkor szokásosnál - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap a Facebook-oldalán.

2019. Október 21. 06:38, hétfő | Belföld

Temerin lovasa duplázott, ismét megnyerte a Nemzeti Vágtát

Az idén is Nagy Arnold, Temerin lovasa nyerte a Nemzeti Vágta döntőjét Fantázia nevű lován, akárcsak tavaly.

2019. Október 21. 06:37, hétfő | Belföld

Jim Jarmush új filmjének vetítésével kezdődik a filmmustra

Jim Jarmusch A holtak nem halnak meg című filmjének vetítésével hétfőn kezdődik a 26. Titanic Filmfesztivál, amelyet két helyszínen, az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Francia Intézetben rendeznek meg.

2019. Október 21. 06:00, hétfő | Belföld

ESzemélyihez is hozzárendelhető a vasúti bérlet

Október 21-től a MÁV vasúti bérletei hozzárendelhetők az új típusú - 2016. január 1-től kibocsátott - személyazonosító igazolványhoz, az eSzemélyihez - közölte a MÁV Zrt. vasárnap az MTI-vel.