Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2010. Július 10. 07:17, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Rekkenő hőségre kell készülni

Rekkenő hőségre kell készülni

Nagyvárosokban még csak vasárnap, hétfőtől viszont már országosan is 25 fokot meghaladó, komoly hőség várható, ami miatt az ÁNTSZ mindenkit fokozott óvatosságra int – jelenti a HavariaPress.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint a hétvégén folyamatosan emelkedik, és bár vasárnap a középhőmérséklet még jellemzően 25 fok alatt marad, de a nagyvárosokban már elérheti a 25 fokot. Hétfőn és kedden főként a Dunántúlon és a középső országrészben már több helyen 26 fok körül alakul a napi középhőmérséklet.


Szerdától pedig az ország döntő részén 26, helyenként a 28 fokot elérő középhőmérséklet valószínű. Az ÁNTSZ emiatt arra figyelmeztet, hogy a nagy meleg fokozottan megviseli a szervezetet, ezért aki teheti, a déli órákban tartózkodjék hűvös helyen, és sűrűn pótolják az elveszített folyadékot.

A tisztiorvosi szolgálat azt is kéri, hogy kimondottan figyeljenek oda az idősekre, betegekre és a kisgyermekekre, a kirándulók, utazók, nyaralók pedig mindig vigyenek magukkal elegendő folyadékot. Paller Judit megbízott országos tiszti főorvos az egészségügyi intézmények és az önkormányzatok figyelmét is felhívta, hogy tegyék meg a szükséges megelőző intézkedéseket a jövő hétre várható hőség miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.