Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Június 22. 07:45, kedd | Sport
Forrás: HírTV

Rekord született a portugál meccsen

Rekord született a portugál meccsen

Egy félidőn keresztül eljátszogatott Portugália Észak-Koreával a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság G-csoportjában, a második 45 percben viszont a sérült Decót nélkülözve is vb-rekordot jelentő gólfesztivált rendezett – így üz

 

Már csak egy, továbbjutást jelentő hely volt kiadó a dél-afrikai futball-világbajnokság G csoportjában, Brazília ugyanis második győzelmével lefoglalta magának az elsőt Elefántcsontpart vasárnap esti legyőzésével. Az „elefántokon" kívüli két aspiráns, Portugália és Észak-Korea közül az európaiak voltak lépéselőnyben: 102 hellyel álltak előrébb a FIFA-ranglistán, egy ponttal többjük volt a csoportban, és a két csapat közti egyetlen korábbi összecsapáson 5-3-ra győztek, igaz, ez még Eusébióék idejében történt (csaknem 44 éve). Az ázsiai alakulat reményeit táplálhatta, hogy vb-n szerzett góljai felét éppen a luzitánok ellen szerezte, és Carlos Queiroz mesternek egy fontos láncszem hiányzott a gépezetből, mégpedig Deco.


Az „elefántok" elleni, kínosnak tekinthető 0-0-t feledtetni kívánó Portugália igencsak belekezdett a Koreai NDK ellen, a szakadó esőben kezdődött találkozón elsőként C. Ronaldo veszélyeztetett egy lendületes labdavezetést követően. Két perccel később az előrehúzódó Ricardo Carvalho elé csorgott egy labda, de talán beleérnie is kár volt. Nem úgy a következő támadásnál, amikor is a „lepkéző" koreai portás mellől kapufát fejelt. Néhány tempós ellentámadásra azért volt ereje a népi Koreának is. A portugál gólra csaknem fél órát várni kellett, ekkor a koreai térfél közepén Tiagóhoz került a labda; a játékszert őrülten integetve kérő C. Ronaldo nagyon megzavarhatta a védőket, ugyanis hárman is eltolódtak felé, miközben keresztbefutott köztük Raul Meireles, és Tiago lapos passzába alig beleérve vezetést szerzett. Ezután kissé enyhült a portugál nyomás, igaz, Raul Meireles duplázhatott volna, amikor két őrzője szinte hátba rúgta egymást... Az első félidei statisztikákat böngészve azt kellett látnunk, hogy a Koreai NDK 7 alkalommal próbálkozott kapura lövéssel, de csak egyszer találták el a legfontosabb felületet, míg a luzitánoknak 11 alkalmuk volt gól szerezni.


A félidei szárítkozást követően C. Ronaldo biciklicsele nyitotta a második játékrészt, egyszerű passza után viszont Tiago gyönyörűen bikázott a keresztléc alá - óriásit védett Ri Mjong Guk, előre ellensúlyozva két perccel későbbi hibázását a Real-sztár lövésénél (szerencséjére abból sem lett gól). Maradt is eseménydús a meccs. Alig telt el öt perc, Dzsong Te Sze szabadrúgása pattant meg Bruno Alvesen, Eduardo mégis magabiztosan szorította magához a Jabulanit. Nincs megállás, van viszont gól: gyakorlatilag az ellentámadásból megduplázta előnyét Portugália. Egy előrevágott labdával Meireles és az eddig szinte semmit sem csináló Almeida kezdett játszadozni a koreai tizenhatos előtt, előbbi a kiugró Simao Sabrosa elé tálalt, ő pedig nem hibázott (2-0). „Tovább is van, mondjam még?" - hangzik el a kérdés Tamkó Sirató Károly népszerű versében. A luzitánok viszont nem kérdeztek, hanem „ízibe" lőttek még két gólt - egyet Almeida fejjel, egyet pedig Tiago belsővel, C. Ronaldo pontos passza után. A madridi szépfiú a 71. percben újabb kapufával riogatta a teljesen szétesett ázsiai hadat. Az ötödik gólt a cserék hozták össze: Duda tekert be balról, a középhátvédek hibáját Liédson használta ki, első labdaérintéséből ballal a jobb felsőbe zúdította a labdát. A kegyelemdöfést C. Ronaldo adta volna meg a 87. percben (6-0), ha Tiago nem szerez még egyet a 89.-ben.



A Queiroz-legénység fölényes sikere nemcsak azt jelenti, hogy megszületett a vb legnagyobb gólkülönbségű sikere (korábban Németország 4-0-ra verte Ausztráliát), hanem azt is, hogy pénteken derül ki, Portugália vagy Brazília találkozik-e Spanyolországgal a legjobb 16 között - már ha egyáltalán a Svájctól kikapó „armada" továbbjut.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!