Városlista
2020. április 7, kedd - Herman

Hírek

2010. Január 08. 14:02, péntek | Kék hírek
Forrás: HírTV

Rémálom a Balaton utcában – meghalt az áldozat

Rémálom a Balaton utcában – meghalt az áldozat

Feltehetően egy gázpalack robbant fel hajnalban a fővárosban, a Balaton utcai lakóház legfelső emeletén. Megközelítőleg 100 millió forint kár keletkezett abban az épületben - mondta Demszky Gábor főpolgármester és Rogán Antal, az V. ke

A statikai vizsgálat eredményétől függően másfél-két hét múlva költözhetnek vissza a lakók az alsó három szintre. Az ötödik emeletet minden bizonnyal vissza kell bontani, így oda csak jóval később lehet majd beköltözni.

A közelben működő bölcsődét és óvodát bezárták. A bölcsődéseket el tudták helyezni a környék intézményeiben, az óvodásokra pénteken a szülőknek kell vigyázniuk - mondta Rogán Antal kerületi polgármester. A szakemberek mindent megtesznek, hogy az óvoda és a bölcsőde a jövő héttől újra fogadja a gyerekeket. Jelenleg is tartanak a statikai vizsgálatok, az előzetes szakvélemény alapján a kár megközelítheti a 100 millió forintot is. A Balaton utca Honvédelmi Minisztérium előtti szakaszát lezárták, az utcán még pénteken visszaadják a forgalomnak - tette hozzá Rogán Antal. A polgármester arra kérte a segítségre szoruló lakókat, hogy a polgármesteri hivatalban jelentkezzenek, ahol minden szükséges támogatást megkapnak.

Demszky Gábor elmondta: 12 embert a polgári védelem ferihegyi bázisán helyeztek el, ám a kerületi és fővárosi önkormányzat segítségével valamennyi rászoruló lakót sikerült elhelyezni. A legtöbben rokonokhoz mentek.

Elhunyt a férfi

Péntek reggel meghalt az a férfi, akinek a lakásában felrobbant egy gázpalack hajnalban Budapest V. kerületében - tudta meg a Független Hírügynökség. A sérültet hajnalban szállították válságos állapotban kórházba. A robbanásban további egy ember sérült meg súlyosan, kettő pedig könnyebben.

A robbanás péntek hajnalban történt Budapesten, az V. kerületi Balaton utcában. A detonáció az ötemeletes épület legfelső szintjén történt, melynek hatására a homlokzat egy része a járdára és az úttestre omlott. Az utcán 15-20 autó is megsérült. A tűzoltók az épületet kiürítették, a statikus a reggeli órákban lakhatatlanná minősítette az egész házat.

(hírTV, FH)


Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 07. 07:03, kedd | Kék hírek

Több mint tízmilliót csaltak ki szájmaszkokat ígérve - VIDEÓ

Elfogtak egy csaló férfit és nőt a rendőrök a minap.

2020. Április 07. 06:23, kedd | Kék hírek

Letartóztatták a 28-as villamoson elkövetett emberölés két gyanúsítottját

Letartóztatta a fővárosban a 28-as villamoson elkövetett emberölés két gyanúsítottját a Budai Központi Kerületi Bíróság - tudatta a Fővárosi Törvényszék közleményben hétfőn.

2020. Április 06. 12:52, hétfő | Kék hírek

Letartóztatása idején is igénybe vette az ápolási díjat

Vádat emeltek egy Csongrád megyei kistelepülésen élő férfival szemben, aki letartóztatása alatt is igénybe vette beteg gyermeke után az ápolási díjat - tájékoztatta a megyei főügyészség hétfőn az MTI-t.

2020. Április 06. 06:25, hétfő | Kék hírek

Újabb, szájmaszkokkal üzletelő csalót tartóztattak le

Csalás gyanúja miatt letartóztatott a Budai Központi Kerületi Bíróság vasárnap egy férfit, aki szájmaszkokat és kézfertőtlenítőt árult a honlapján, de azokat a vételár átutalása után nem juttatta el a vevőknek