Városlista
2019. június 27, csütörtök - László

Hírek

2010. Január 08. 14:02, péntek | Kék hírek
Forrás: HírTV

Rémálom a Balaton utcában – meghalt az áldozat

Rémálom a Balaton utcában – meghalt az áldozat

Feltehetően egy gázpalack robbant fel hajnalban a fővárosban, a Balaton utcai lakóház legfelső emeletén. Megközelítőleg 100 millió forint kár keletkezett abban az épületben - mondta Demszky Gábor főpolgármester és Rogán Antal, az V. ke

A statikai vizsgálat eredményétől függően másfél-két hét múlva költözhetnek vissza a lakók az alsó három szintre. Az ötödik emeletet minden bizonnyal vissza kell bontani, így oda csak jóval később lehet majd beköltözni.

A közelben működő bölcsődét és óvodát bezárták. A bölcsődéseket el tudták helyezni a környék intézményeiben, az óvodásokra pénteken a szülőknek kell vigyázniuk - mondta Rogán Antal kerületi polgármester. A szakemberek mindent megtesznek, hogy az óvoda és a bölcsőde a jövő héttől újra fogadja a gyerekeket. Jelenleg is tartanak a statikai vizsgálatok, az előzetes szakvélemény alapján a kár megközelítheti a 100 millió forintot is. A Balaton utca Honvédelmi Minisztérium előtti szakaszát lezárták, az utcán még pénteken visszaadják a forgalomnak - tette hozzá Rogán Antal. A polgármester arra kérte a segítségre szoruló lakókat, hogy a polgármesteri hivatalban jelentkezzenek, ahol minden szükséges támogatást megkapnak.

Demszky Gábor elmondta: 12 embert a polgári védelem ferihegyi bázisán helyeztek el, ám a kerületi és fővárosi önkormányzat segítségével valamennyi rászoruló lakót sikerült elhelyezni. A legtöbben rokonokhoz mentek.

Elhunyt a férfi

Péntek reggel meghalt az a férfi, akinek a lakásában felrobbant egy gázpalack hajnalban Budapest V. kerületében - tudta meg a Független Hírügynökség. A sérültet hajnalban szállították válságos állapotban kórházba. A robbanásban további egy ember sérült meg súlyosan, kettő pedig könnyebben.

A robbanás péntek hajnalban történt Budapesten, az V. kerületi Balaton utcában. A detonáció az ötemeletes épület legfelső szintjén történt, melynek hatására a homlokzat egy része a járdára és az úttestre omlott. Az utcán 15-20 autó is megsérült. A tűzoltók az épületet kiürítették, a statikus a reggeli órákban lakhatatlanná minősítette az egész házat.

(hírTV, FH)


Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 26. 08:48, szerda | Kék hírek

Többször is robbantással fenyegetőzött egy 63 éves férfi

Bosszúból hívta fel a 112 segélyhívó számát és két épület felrobbantásával is fenyegetőzött az a 63 éves férfi, akit az újpesti rendőrök egy hegyvidéki lakásban fogtak el a minap.

2019. Június 25. 16:03, kedd | Kék hírek

Családjával segített elő prostitúciót egy paksi nő

Prostitúció elősegítése miatt kihallgatott a rendőrség négy embert, akik prostituáltaknak adtak bérbe egy paksi házat – írta a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a honlapján.

2019. Június 24. 06:14, hétfő | Kék hírek

Több jármű ütközött az M5-ös autópályán

Négy személyautó ütközött össze az M5-ös autópályán Felsőpakonynál, torlódásra kell számítani – írta a rendőrség vasárnap este a honlapján.

2019. Június 23. 17:43, vasárnap | Kék hírek

Megszurkálta gyerekkori barátnőjét

A budapesti rendőrök fél órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt.