Városlista
2021. június 16, szerda - Jusztin

Hírek

2010. Január 08. 14:02, péntek | Kék hírek
Forrás: HírTV

Rémálom a Balaton utcában – meghalt az áldozat

Rémálom a Balaton utcában – meghalt az áldozat

Feltehetően egy gázpalack robbant fel hajnalban a fővárosban, a Balaton utcai lakóház legfelső emeletén. Megközelítőleg 100 millió forint kár keletkezett abban az épületben - mondta Demszky Gábor főpolgármester és Rogán Antal, az V. ke

A statikai vizsgálat eredményétől függően másfél-két hét múlva költözhetnek vissza a lakók az alsó három szintre. Az ötödik emeletet minden bizonnyal vissza kell bontani, így oda csak jóval később lehet majd beköltözni.

A közelben működő bölcsődét és óvodát bezárták. A bölcsődéseket el tudták helyezni a környék intézményeiben, az óvodásokra pénteken a szülőknek kell vigyázniuk - mondta Rogán Antal kerületi polgármester. A szakemberek mindent megtesznek, hogy az óvoda és a bölcsőde a jövő héttől újra fogadja a gyerekeket. Jelenleg is tartanak a statikai vizsgálatok, az előzetes szakvélemény alapján a kár megközelítheti a 100 millió forintot is. A Balaton utca Honvédelmi Minisztérium előtti szakaszát lezárták, az utcán még pénteken visszaadják a forgalomnak - tette hozzá Rogán Antal. A polgármester arra kérte a segítségre szoruló lakókat, hogy a polgármesteri hivatalban jelentkezzenek, ahol minden szükséges támogatást megkapnak.

Demszky Gábor elmondta: 12 embert a polgári védelem ferihegyi bázisán helyeztek el, ám a kerületi és fővárosi önkormányzat segítségével valamennyi rászoruló lakót sikerült elhelyezni. A legtöbben rokonokhoz mentek.

Elhunyt a férfi

Péntek reggel meghalt az a férfi, akinek a lakásában felrobbant egy gázpalack hajnalban Budapest V. kerületében - tudta meg a Független Hírügynökség. A sérültet hajnalban szállították válságos állapotban kórházba. A robbanásban további egy ember sérült meg súlyosan, kettő pedig könnyebben.

A robbanás péntek hajnalban történt Budapesten, az V. kerületi Balaton utcában. A detonáció az ötemeletes épület legfelső szintjén történt, melynek hatására a homlokzat egy része a járdára és az úttestre omlott. Az utcán 15-20 autó is megsérült. A tűzoltók az épületet kiürítették, a statikus a reggeli órákban lakhatatlanná minősítette az egész házat.

(hírTV, FH)


Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 16. 07:00, szerda | Kék hírek

Elítéltek egy szerb kábítószercsempészt Szegeden

Nyolc és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék kedden első fokon egy szerb férfit, aki tavaly nyáron csaknem húsz kiló nagy tisztaságú heroint próbált Magyarországra becsempészni.

2021. Június 15. 13:01, kedd | Kék hírek

Fogadásból elkötöttek egy ladikot

Az acsai rendőrök előállították azt a három fiatalt, akik fogadásból elkötöttek egy Duna partra kikötött ladikot. Nem úszták meg. A rendőrök pedig hálás levelet kaptak a tulajdonostól.

2021. Június 15. 07:14, kedd | Kék hírek

Lefoglalt jegygyűrű után jöhetett a lagzi

A rendőrség befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyben egy felsőtelekesi férfi ellopott egy jegygyűrűt. A rendőrség megtalálta az ékszert, így a jegyespár megtarthatta az esküvőt.

2021. Június 13. 15:04, vasárnap | Kék hírek

Nemcsak gyűjtögetett, gyújtogatott is

A gyanú szerint az otthonában állattetemeket gyűjtögető férfi a kerületi lomtalanítás alatt több hulladékot is felgyújtott.