Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Október 16. 07:21, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Rémhírek terjedtek el

Rémhírek terjedtek el

Pánikkeltésnek és rémhírterjesztésnek minősítették a hévízi városvezetők, valamint a helyi idegenforgalmi szakemberek, miszerint tömegesen mondják le foglalásukat a turisták a vörösiszap miatt a világhírű fürdőváros szállodáiban

Hévíz polgármestere a vörösiszap-katasztrófa után szinte azonnal hivatalos jelentést kért a szakemberektől arról, hogy a gyógyfürdőt bármilyen módon érintheti-e az ajkai szennyeződés. – A vörösiszap-katasztrófa sem a felszín alatt, sem a felszín felett nem veszélyezteti Hévíz városát, illetve a hévízi gyógytavat, illetve annak természetes környezetét – mondta el Papp Gábor. – Ennek ellenére folyamatosan figyelemmel kísérjük az eseményeket – tette hozzá a polgármester.

A szállodaigazgatók szerint a külföldi vendégek élénken érdeklődnek a vörösiszap-áradás okozta környezeti hatások miatt, de ennek okán még senki nem mondta vissza az előre lefoglalt szálláshelyét. A turisták is úgy vélik, hogy aki megfelelően tájékozódik az elutazása előtt, annak eszébe sem jut, hogy lemondja az előre eltervezett üdülését.

A hévízi városvezetés mindenesetre levélben kérte fel a környezetvédelmi államtitkárt, hivatalosan is tájékoztassa a közvéleményt arról, hogy a vörösiszap semmilyen módon nem veszélyezteti a hévízi gyógyfürdőt és annak vízgyűjtő területét.

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -