Városlista
2020. szeptember 27, vasárnap - Adalbert

Hírek

2019. Szeptember 05. 13:35, csütörtök | Belföld

Rendezvénysorozattal emlékeznek Buda visszafoglalásának 333. évfordulójára

Rendezvénysorozattal emlékeznek Buda visszafoglalásának 333. évfordulójára

Buda vára visszafoglalásának 333. évfordulója alkalmából konferenciával, bállal emlékeznek– mondta Petneházy Dávid, a Petneházy Alapítvány elnöke az M1 és a Kossuth Rádió csütörtök reggeli műsorában.

Elmondta, hogy felmenője, Petneházy Dávid Buda visszafoglalásakor az első sorban harcolt. A legenda szerint ő tépte le a török lobogót, és tűzte ki Buda várára a közös seregek lobogóját.


Jövő pénteken konferenciát tartanak, amelyen Tarlós István főpolgármester mond köszöntőt, majd olyan kutatók, történészek értekeznek a témáról, akik az időszak szakértői. Másnap megtartják a hagyományos Petneházy-bált, majd vasárnap a Nagyboldogasszony-templomban Kodály Zoltán Budavári Te Deumával emlékeznek – tájékoztatott Petneházy Dávid.

Forrás: hirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 26. 17:08, szombat | Belföld

Az ÉletMentő applikáció az Év digitalizációs projektje Magyarországon

Az ÉletMentő applikáció nyerte el az Év digitalizációs projektje címet és megkapta a Gyurós Tibor-díjat is, amellyel a hazai digitalizáció fejlődésében aktívan szerepet vállaló személyeket és vállalkozásokat ismerik el

2020. Szeptember 26. 15:05, szombat | Belföld

Több a születés, kevesebb a halálozás

Csökkent a természetes fogyás mértéke 2020 első nyolc hónapjában, miután 4,7 százalékkal több gyerek született és 4,4 százalékkal kevesebben haltak meg, mint a múlt év azonos időszakában

2020. Szeptember 26. 13:31, szombat | Belföld

Tizenketten meghaltak, 950-nel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma

Elhunyt tizenkét beteg, és újabb 950 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton.

2020. Szeptember 26. 12:01, szombat | Belföld

A koronavírus-fertőzés új mechanizmusát fedezték fel szegedi kutatók

A koronavírus új fertőzési mechanizmusát fedezték fel a szegedi Pharmacoidea Kft. kutatói, ami lehetőséget biztosíthat a kórokozók sejtbe jutásának gátlására - tájékoztatta a cég pénteken az MTI-t.