Városlista
2020. november 25, szerda - Katalin

Hírek

2015. Május 07. 12:00, csütörtök | Életmód
Forrás: InfoGyőr

Rendezz különleges kertpartit olcsón

Rendezz különleges kertpartit olcsón

A jó időnek köszönhetően elérkezett a kerti partik szezonja. Egy kertben rendezett bulinak sokkal jobb a hangulata van, és lehetőségek is száma is több.

Egyre inkább elterjedtebb, hogy megadnak egy témát a bulinak, amely adja az irányát a kellékeknek, ételeknek, vagy akár a jelmezeknek. Ha nem szeretnénk sablonos eseményt, egy kis kreativitással, ötletes tippel emlékezetes délutánt/estét adhatunk barátainknak.

Első lépésben, találjuk ki, hogy milyen célzattal rendezünk kerti partit, nem mindig szerencsés, ha az összes ismerősünket oda csődítjük. Ha családi rendezvényről van szó, értelemszerűen csak a legközelebbi barátokat hívjuk meg, ha pedig egy baráti összejövetel van tervben, akkor egy összeszokott társaságot hívjunk, vagy olyan ismerősöket, akikről tudjuk, hogy hasonló az érdeklődési körük.

A legtöbben már rendelkeznek Facebook profillal, így a legegyszerűbb, ha a közösségi oldalon létrehozunk egy eseményt, ahol beállítjuk, hogy csak a meghívottak lássák. Így nem kell külön-külön mindenkinek írni, és az egyéb információk is gyorsabban eljutnak az ismerősökhöz.

Ezután tervezzük meg a menüt, fontos, hogy legyen folyamatosan csipegetni való, és inkább egy-egy dologból kevesebb, de sokféle. A legegyszerűbb szendvics is nézhet ki úgy, mintha órákig robotoltunk volna a konyhában. Az apró részletek pedig feldobják, magasztosabbá teszik a hangulatot.

Érdemes a berendezésbe is vinni egy kis újdonságot, akár egy üvegbe helyezett mécsessel, vagy talicskába öntött jégkockával, ahol szabadban behűthetők az italok. Így nem kell mindig befutkározni a hűtőhöz, ha valaki újra szomjas lesz.

Az alaphangulatot adja a zene, legegyszerűbben egy telefon és hangfal segítségével lehet előhívni a muzsikát, de akár laptoppal is. Érdemes a buli előtt Youtube válogatást készíteni, minél színesebb a paletta annál több vendég hallja majd felcsendülni kedvenc dalát.

Címkék: buli, DIY, kertiparti, tippek

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 24. 09:00, kedd | Életmód

A hiperbár oxigénterápia visszafordíthatja az öregedést

A hiperbár oxigénterápia (HBOT) egészséges idősödő felnőtteknél megállíthatja a vérsejtek öregedését, és megfordíthatja az öregedés folyamatát a Tel-Aviv-i Egyetem (TAU) és az izraeli Samír kórház közös kutatása szerint.

2020. November 21. 15:04, szombat | Életmód

Elkészült a világ 20 ezer méhfajának globális térképe

A világ 20 ezer méhfajának eloszlását bemutató globális térképet készítettek szingapúri és kínai kutatók, akik szerint munkájuk segíteni fogja a rovarok megóvására irányuló erőfeszítéseket.

2020. November 19. 15:00, csütörtök | Életmód

Csökkentik a szívmegállás kockázatát az egészséges alvási szokások

Felnőtteknél csökkentik a szívmegállás kockázatát az egészséges alvási szokások egy nagylétszámú új amerikai kutatás szerint.

2020. November 18. 13:00, szerda | Életmód

Változnak a munkahelyválasztás szempontjai a fiatalok körében

A munkahelyválasztás szempontjai közül az alapbér mértéke áll az első helyen, és új szempontként jelent meg a munkahely biztonsága, a továbbtanulás támogatása