Városlista
2021. május 15, szombat - Zsófia

Hírek

2015. Május 07. 12:00, csütörtök | Életmód
Forrás: InfoGyőr

Rendezz különleges kertpartit olcsón

Rendezz különleges kertpartit olcsón

A jó időnek köszönhetően elérkezett a kerti partik szezonja. Egy kertben rendezett bulinak sokkal jobb a hangulata van, és lehetőségek is száma is több.

Egyre inkább elterjedtebb, hogy megadnak egy témát a bulinak, amely adja az irányát a kellékeknek, ételeknek, vagy akár a jelmezeknek. Ha nem szeretnénk sablonos eseményt, egy kis kreativitással, ötletes tippel emlékezetes délutánt/estét adhatunk barátainknak.

Első lépésben, találjuk ki, hogy milyen célzattal rendezünk kerti partit, nem mindig szerencsés, ha az összes ismerősünket oda csődítjük. Ha családi rendezvényről van szó, értelemszerűen csak a legközelebbi barátokat hívjuk meg, ha pedig egy baráti összejövetel van tervben, akkor egy összeszokott társaságot hívjunk, vagy olyan ismerősöket, akikről tudjuk, hogy hasonló az érdeklődési körük.

A legtöbben már rendelkeznek Facebook profillal, így a legegyszerűbb, ha a közösségi oldalon létrehozunk egy eseményt, ahol beállítjuk, hogy csak a meghívottak lássák. Így nem kell külön-külön mindenkinek írni, és az egyéb információk is gyorsabban eljutnak az ismerősökhöz.

Ezután tervezzük meg a menüt, fontos, hogy legyen folyamatosan csipegetni való, és inkább egy-egy dologból kevesebb, de sokféle. A legegyszerűbb szendvics is nézhet ki úgy, mintha órákig robotoltunk volna a konyhában. Az apró részletek pedig feldobják, magasztosabbá teszik a hangulatot.

Érdemes a berendezésbe is vinni egy kis újdonságot, akár egy üvegbe helyezett mécsessel, vagy talicskába öntött jégkockával, ahol szabadban behűthetők az italok. Így nem kell mindig befutkározni a hűtőhöz, ha valaki újra szomjas lesz.

Az alaphangulatot adja a zene, legegyszerűbben egy telefon és hangfal segítségével lehet előhívni a muzsikát, de akár laptoppal is. Érdemes a buli előtt Youtube válogatást készíteni, minél színesebb a paletta annál több vendég hallja majd felcsendülni kedvenc dalát.

Címkék: buli, DIY, kertiparti, tippek

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 13. 08:27, csütörtök | Életmód

A 15 év felettiek csaknem háromnegyede internetezik

A 15 év feletti magyar lakosok 74,11 százaléka internetezik, az internethasználatban az egyes korosztályok között komoly különbség mutatkozik

2021. Május 11. 08:43, kedd | Életmód

A Föld mágneses mezejét térképként használva igazodnak el a cápák

Először találtak erős bizonyítékot arra, hogy a tengeri teknősökhöz hasonlóan a cápák is a Föld mágneses mezejét használva navigálnak hosszú távú utazásaik során. Az eredményekről a Current Biology lap számolt be.

2021. Május 09. 17:17, vasárnap | Életmód

A 21. század leghűvösebb áprilisa volt az idei

A 21. század leghűvösebb áprilisa volt az idei - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap Instagram oldalán.

2021. Május 08. 18:12, szombat | Életmód

A testmozgás segíti a betegek felépülését a hosszan tartó Covid-19 tüneteiből

Jelentős javulást tapasztaltak testmozgásukban, légzésükben, fáradtságukban és kognitív képességeiben azok a hosszan tartó Covid-19 tünetekben szenvedők, aki részt vettek egy hat hétig tartó rehabilitációs programon