Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Szeptember 08. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

Rendhagyó nappal várja a látogatókat a győri színház és a balett társulata

Rendhagyó nappal várja a látogatókat a győri színház és a balett társulata

Rendhagyó napot tart szeptember 16-án a Győri Nemzeti Színház igazgatója, Nagy Viktor és Kiss János, a Győri Balett vezetője: egy napot a kulisszák mögött, amikor megmutatják a művészek a titkaikat, és a hatalmas színházépületet. Az

Rendhagyó kezdeményezéssel indítják az évadot a győri színház és balett társulatok: engedik a kulisszák mögé pillantani a közönséget, ezt különleges programokkal megfűszerezve.

Nagy Viktor és Kiss János közös ötlete talán hagyománnyá is válhat, szeretnék ezentúl minden évben megismételni a közönség ünnepét, ahogy ők nevezik.

Kiss János az erről tartott sajtótájékoztatón elmondta, több hazai és külföldi színházban működik már az ötlet. Úgy véli, a színház és a balett társulata azért működnek, hogy örömet szerezzenek. Most szeretnének olyan színházszeretőket meghívni, akik kíváncsiak arra, hogy mi zajlik a kulisszák mögött. Egy olyan kirándulásra hívják az érdeklődőket a színház falain belül, melyre még nem volt példa, ahol találkozhatnak a háttérmunkásokkal is. A balett-termet nagyon kevesen látogathatják, most az is kinyílik, ráadásul egy részletet adnak a táncosok az új darabból, a Queen-balettből.

És ha már a programnál tartunk: balett gyakorlattal kezdődik a nap 10 órakor, majd következik a Queen-részlet. Eztán Moliére próbát nézhetnek meg a látogatók. Eközben barangolások zajlanak a színfalak mögött folyamatosan, s lesz piactér is: dedikálással, jelmezkiállítással, különleges színházi falatokkal és művészsimogató sarokkal. Utóbbiról Kiss János azt mondta: szeretnék, ha személyes kontaktus jönne létre művész és közönsége között, ha beszélgetnének, és a közönség feltehetné a kérdéseit. Délután rendhagyó muzsikálás következik. A programok ingyenesek, ám csoportok számára az előzetes bejelentkezés szükséges. Az esti előadásra is csupán jelképes összeget, 500 forintot kérnek a szervezők: cserébe egy zenés-táncos összeállítást kapnak a színházkedvelők az új évad műsorából, és az eddigi legsikeresebb előadásokból. A produkciót a színház előtti kivetítőn is élvezheti a közönség. A musicalek után ráadás is lesz: a Tehát: Rum! Színészzenekar koncertje. Mindez persze stílusosan három felvonásban.

Nagy Viktor hozzátette, az esti előadás alatt két szünetet tartanak, ahol a lehetőség lesz a művészekkel való találkozásra, beszélgetésre. Ők egyébként egész nap jelen lesznek, hol civilben, hol jelmezben. A színházigazgató továbbá elárulta, főzni is fog, melyet meg is lehet majd kóstolni. Kiss János pedig a büfében kínálja a „kissféle kisfröccsöt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.