Városlista
2019. október 14, hétfő - Helén

Hírek

2019. Május 30. 08:53, csütörtök | Belföld

RENDKÍVÜLI HÍR: Nehezíti a mentést a magas vízállás is a dunai hajóbaleset után

RENDKÍVÜLI HÍR: Nehezíti a mentést a magas vízállás is a dunai hajóbaleset után

A következő napokban tovább fog emelkedni a Duna vízállása a fővárosnál, ami nehezíti a szerda esti hajókatasztrófa áldozatai utáni kutatást.

A mentésben résztvevők az erős sodrás miatt már inkább a főváros alatti folyószakaszra koncentrálnak. Még 16 embert keresnek.

Jelenleg 507 centiméter a Duna vízállása a fővárosi szakaszon az Országos Vízjelző Szolgálat adatai alapján. Az előrejelzések szerint azonban a vízszint a következő napokban tovább fog emelkedni:

pénteken 538, szombaton pedig már 566 centmiéter lesz a vízállás, ami nehezíti a szerda esti hajókatasztrófa áldozatai utáni kutatást.

A hatóságok a Duna teljes magyarországi szakaszára elrendelték a kutatást, műszerekkel és búvárokkal keresik az eltűnteket. A mentésbe a rendőrök és a tűzoltók mellett katonák is bekapcsolódtak. Az M1 infomráció szerint azonban az erős sodrás miatt már a főváros alatti folyószakaszra koncentrálnak a mentésben résztvevők.

Ahogy korábban megírtuk heten meghaltak, amikor összeütközött két hajó szerda este a fővárosban, a Dunán a Parlamentnél, és az egyik elsüllyedt. A balesetnek hét könnyű sérültje van, őket kihűléses tünetekkel vitték kórházba. Az elsüllyedt hajó fedélzetén 33 dél-koreai turista és kéttagú személyzet tartózkodott. 16 ember eltűnt.

Forrás: origo.hu

Kép: MTI/Máthé Zoltán

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 13. 20:07, vasárnap | Belföld

November közepéig is elhúzódhat a választások végleges eredményének megállapítása

November közepéig is elhúzódhat az önkormányzati választások végleges eredményének megállapítása, ha minden jogorvoslati lehetőséget kihasználnak a jelöltek és jelölőszervezetek.

2019. Október 13. 14:04, vasárnap | Belföld

Harminc nemzetközi megfigyelő regisztrált a választásra

Öt nagykövetség és egy szervezet összesen harminc nemzetközi megfigyelője regisztrált az önkormányzati és nemzetségi választásra

2019. Október 13. 11:03, vasárnap | Belföld

Ajándékot kapnak az első választók

Mobiltelefonok hátoldalára ragasztható kitámasztót kapnak a Nemzeti Választási Irodától az első választók.

2019. Október 13. 09:58, vasárnap | Belföld

Tilos lefényképezni a szavazólapot, de szelfi készíthető a fülkében

Jogsértő a szavazólapok lefényképezése, de a választók készíthetnek magukról szelfit a szavazófülkében.