Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Május 30. 08:53, csütörtök | Belföld

RENDKÍVÜLI HÍR: Nehezíti a mentést a magas vízállás is a dunai hajóbaleset után

RENDKÍVÜLI HÍR: Nehezíti a mentést a magas vízállás is a dunai hajóbaleset után

A következő napokban tovább fog emelkedni a Duna vízállása a fővárosnál, ami nehezíti a szerda esti hajókatasztrófa áldozatai utáni kutatást.

A mentésben résztvevők az erős sodrás miatt már inkább a főváros alatti folyószakaszra koncentrálnak. Még 16 embert keresnek.

Jelenleg 507 centiméter a Duna vízállása a fővárosi szakaszon az Országos Vízjelző Szolgálat adatai alapján. Az előrejelzések szerint azonban a vízszint a következő napokban tovább fog emelkedni:

pénteken 538, szombaton pedig már 566 centmiéter lesz a vízállás, ami nehezíti a szerda esti hajókatasztrófa áldozatai utáni kutatást.

A hatóságok a Duna teljes magyarországi szakaszára elrendelték a kutatást, műszerekkel és búvárokkal keresik az eltűnteket. A mentésbe a rendőrök és a tűzoltók mellett katonák is bekapcsolódtak. Az M1 infomráció szerint azonban az erős sodrás miatt már a főváros alatti folyószakaszra koncentrálnak a mentésben résztvevők.

Ahogy korábban megírtuk heten meghaltak, amikor összeütközött két hajó szerda este a fővárosban, a Dunán a Parlamentnél, és az egyik elsüllyedt. A balesetnek hét könnyű sérültje van, őket kihűléses tünetekkel vitték kórházba. Az elsüllyedt hajó fedélzetén 33 dél-koreai turista és kéttagú személyzet tartózkodott. 16 ember eltűnt.

Forrás: origo.hu

Kép: MTI/Máthé Zoltán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -