Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Március 13. 17:00, kedd | Helyi

Rendkívüli magyaróra a győrszentiváni "Váciban"

Rendkívüli magyaróra a győrszentiváni

A győrszentiváni Váci Mihály Általános Iskola 7. és 8. osztályos tanulói rendkívüli magyarórával kezdték a keddi tanítási napot, a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központban.

A Győri Nemzeti Színház két művésze Sík Frida és Venczel-Kovács Zoltán "tartották" az órát, amivel széppé varázsolták az iskola tanulóinak és tanárainak reggelét.

De "beszéljenek" a diákok...néhány vélemény a sok közül:


"Rendkívül érdekes volt, remekül összefoglalták március 15-e lényegét. Az előadás végén előadott plusz dal is nagyon jó hangulatot, löketet adott az egész műsornak. Többen dicsérték Frida néni és a "bácsi" hangját.
Többen írták, hogy végig lehetett a műsorra figyelni. Tetszett, hogy más irányból lett megközelítve, mint más előadás., így sokkal érdekesebb volt."

" Nekem minden tetszett! Érdekes volt és változatos, simán kezdeném minden nap így a sulit!! Mivel új volt így pláne érdekes, szerintem minden évben lehetne. A két előadónak meg hatalmas elismerés "

Többen írták, hogy a mai gyerekekre is gondoltak. " ... az előadás nagyon hasznos volt és érdekes, mert próbálták úgy előadni, hogy modernebb legyen és a diákok ne unják el magukat. Ez a rendezvény nagyon jó ötletnek bizonyult. Remélem jövőre is megrendezik és több ember is megismerheti a múltunkat."


"Számomra tökéletes volt, mert nem sima beszéd volt, hanem.zenei aláfestés, éneklés és a végén a rap . Tökéletesen lekötötte a figyelmünket. A másik... kreatív, nem untam el magam közbe. Aki figyelt. az sok dolgot is megtudott Petőfiről."

- idézte vissza a gyerekek szavait Pingiczer Gizella iskolaigazgató-helyettes, a Váci Mihály Általános Iskola történelemtanára.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Kép: Pingiczer Gizella


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense