Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Március 13. 21:45, péntek | Belföld

RENDKÍVÜLI miniszterelnöki bejelentés: Bezárnak az iskolák hétfőtől, digitális oktatás lesz!

RENDKÍVÜLI miniszterelnöki bejelentés: Bezárnak az iskolák hétfőtől, digitális oktatás lesz!

Orbán Viktor miniszterelnök péntek este 21.15-kor bejelentette, hogy tíz akciócsoportot állított fel a kormány a koronavírussal kapcsolatos kérdések kezelésére.

Digitális oktatásra állnak át az iskolák hétfőtől, a diákok távoktatásban tanulnak majd – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök péntek este a kormány közösségi oldalán.

Orbán Viktor bejelentette, hogy több akciócsoportot állítanak fel. Így lesz járványügyi mobilkórház, létfontosságú válallatokért felelős akciócsoport, nemzetközi koordinácioért felelős akciócsoport, kommunikációs akciócsoport, jogi munkacsoport, pénzügyi akciócsoport, gazdaság újraindításért felelős munkacsoport és egy határellenőzési akciócsoport.

Az oktatási akciócsoportot Maruzsa Zoltán vezeti. Egy járványügyi mobil-konténerkórház felépítését is elrendelték, ennek felelőse Tóth Tamás. A létfontosságú vállalatok biztonságáért felelős akciócsoportot Benkő Tibor vezeti. A nemzetközi koordinációért felelős akciócsoport élén Menczer Tamás áll, míg a kommunikációs akciócsoportot Kovács Zoltán vezeti.
A rendkívüli jogrendért felelős akciócsoportot Gulyás Gergely, a pénzügyi akciócsoportot Varga Mihály, míg a gazdaság újraindításáért felelős akciócsoportot Bártfai-Mager Andrea vezeti. Felállt továbbá Jakab Ferenc vezetésével egy koronavírus-kutatócsoport is, amely gyógyszer- és vakcinafejlesztésért felel. Van továbbá egy határellenőrzési akciócsoport, amelyet Balogh János vezet.

A kormányfő közölte, hogy jelenleg több ezer mintavételhez elegendő kapacitás van. Itt a WHO protokollja szerint járnak el, nemzetközi szabályokat alkalmaznak. 22 millió pár kesztyű, 1,3 millió maszk van, és még érkezik egymillió műtéti maszk. Lélegeztetőgépből 2000 és altatógépből is 2000 van. Több tízezer ember ellátásához van elegendő felszerelés, mondta a kormányfő.
"Izraelből sem lehet mostantól külföldieknek belépnie Magyarországra, a magyaroknak önként vállalnia kell a vesztegzárat."

Március 16-tól új oktatási munkarend lép életbe, tantermen kívüli digitális munkarend lesz. Az igazgatónak és a tanároknak is folytatniuk kell a tanítást vagy otthonról, vagy az iskolából. Lehet, hogy ez a rendszer döcögni fog, de a tanítást folytatni kell - tette hozzá Orbán Viktor. A tanulók tudnak tanítani és diákok is tudnak tanulni. Az oktatási államtitkár már a jövő héten módszertani ajánlásokat tesz. Ha kell, akkor kiscsoportos gyermekmegőrzés is lesz, de ezt nem ajánlják.

Gyermekekre ne a nagyszülők vigyázzanak, törődni kell a gyermekekkel és vigyázni a nagyszülőkre.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - divany.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.