Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2011. December 20. 07:30, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Rendkívüli szezon lesz a tavaszi: magyar játékosokat igazol a Győri ETO

Rendkívüli szezon lesz a tavaszi: magyar játékosokat igazol a Győri ETO

A paksi Böde Dániel és az MTK-s Pátkai Máté érkezhet télen az NB I-es labdarúgó bajnokságban második Győri ETO-hoz.

Amely nemrégiben szerződést bontott több külföldi játékosával, így a brazil André Lamasszal és a gaboni Arsene Copával, a sérüléséből felépülő brazil Nicolas Ceolint pedig kölcsönadja - írja a topfoci.hu.

Klement Tibor, a csapat ügyvezető igazgatója a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában azt mondta, a téli átigazolási szezonban elsősorban valódi erősítést jelentő magyar játékosokat keresnek, s ha a csapatban azonos képességű magyar és külföldi labdarúgó szerepel ugyanazon a poszton, akkor Csertői Aurél vezetőedzőtől elsősorban a hazai játékos kap lehetőséget. Így lett stabil csapattag a korosztályos válogatott Kiss Máté és Windecker József is. Bödéért az FTC-vel fut elsősorban versenyt a Rába-parti csapat, bár a paksi játékos leginkább külföldi lehetőségeket keresne.

- Kiváló képességű, jó felépítésű játékos, középpályásként is nagyon sok gólt lő, ezért is lenne szükségünk rá. A mi középpályásaink a kulimunkát ősszel elvégezték, de a gólokkal, gólpasszokkal adósak maradtak. Böde épp ebben jeleskedik. Nem csak nyárig szeretnénk őt leigazolni, hanem nemzetközi kupaszereplés esetén is számítanánk rá - mondta a sportvezető. Pátkait nyáron is szerették volna leigazolni, de nem tudtak megállapodni. Klement Tibor most azt szeretné, ha a januári felkészülést már náluk kezdené meg az MTK középpályása. A tavaszi szezonnak 28 fős kerettel akar nekivágni az ETO, „szeretnénk, ha beletartoznának azok a tehetséges fiatalok is, akik eddig az NB II-ben pallérozódtak, de már több hónapja az első csapattal edzenek".

A tavalyi botladozás után - mindössze négy ponttal szerzett többet egész évben a Győr, mint a mostani szezon első felében - Klement Tibor a mostani sikereket annak tudja be, hogy Csertői Aurél tavasszal alaposan felmérte a keretet, tíz játékost elküldött, „akik viszont maradtak - néhány fiatallal kiegészítve - sikerre éhesek, és szeretnének a nemzetközi porondra is kilépni".

Az ügyvezető szerint az idei bajnokságnak az éllovas Debrecen mellett a tőle négy ponttal lemaradó Győr, és a kisalföldi csapat mögött szintén négy pont hátránnyal álló Videoton is esélyese. Klement Tibor azt mondta, a DVSC ősszel kiegyenlítettebben szerepelt, az ETO-nak viszont volt egy kisebb hullámvölgye, amikor idegenben több pontot is elvesztett, és otthon is kikapott egyszer, a Honvédtól. A klubvezető azt mondta, csapatának jobb a sorsolása, és van esélye arra, hogy beérje a debrecenieket.

A Győr szeretne jövőre a nemzetközi színtérre kilépni akkor is, ha ettől az UEFA eltiltotta a klubot, mert az észt Jarmo Ahjupera teljes vételárát nem fizette ki előző csapatának, a Flora Tallinnak időben. A Győr szerint nem kaptak számlát a megadott határidőig, ezért utaltak késve 50 ezer eurót.

- Meggyőződésem, hogy a lausanne-i sportdöntőbíróság a jog és a számviteli szabályok alapján hoz ítéletet, nem pedig az alapján, hogy mikorra kellett volna fizetni" - mondta Klement Tibor. Az UEFA fellebbviteli bizottságának elmarasztaló határozatát január elején veszi kézhez a győri csapat, és azonnal megtámadja azt Lausanne-ban. A keresetben az ügyvezető szerint kérni fogják az UEFA döntésének felfüggesztését, és a soron kívüli, sürgősségi ítélethozatalt is. „Tavaly a Mallorca ügyében három nap alatt döntöttek, nyilván nálunk sem húzódhat sokáig az ítélethozatal, így nem lehet akadálya annak, hogy ha úgy szerepelünk, kiléphessünk a nemzetközi porondra - nyilatkozta a Győri ETO ügyvezetője.

Címkék: győri eto fc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 08:13, péntek | Helyi

Egész napos programok kicsiknek és nagyoknak – szombaton lesz a VIII. Gulyahajtás

Május 18-án, szombaton immár nyolcadik alkalommal szervezik meg Dunaszegen a gulyahajtást. A rendezvény idén is élményekkel teli családi kikapcsolódással kecsegtet.

2024. Május 17. 07:12, péntek | Helyi

Melléképület égett Écsen

Kerti hulladék égetéséből terjedt tovább a tűz egy melléképületre Écsen.

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.

2024. Május 16. 08:13, csütörtök | Helyi

Kollégánk, Meronka Péter – Gyulai István díjat kapott! Büszkék vagyunk rá!

A Gyulai István díj, a sportújságírás teteje hazánkban! Idén ezt a mi kollégánk, Meronka Péter vehette át Gyulán!