Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Június 04. 07:17, csütörtök | Külföld
Forrás: Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti:

Rendőr lefejezésére készült a Bostonban agyonlőtt iszlamista

Rendőr lefejezésére készült a Bostonban agyonlőtt iszlamista

Egy rendőrt készült lefejezni egy bűntársa segítségével az az iszlamista szélsőséges, akit kedden Bostonban lőttek agyon a terrorelhárítási hatóságok emberei.

Közölte szerdán rendőrségi forrásokra hivatkozva a The Boston Globe című napilap.

Egy bostoni rendőr és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) egyik ügynöke által agyonlőtt 26 éves Usaama Rahim az eset hivatalos leírása szerint egy több mint 20 centiméteres pengéjű katonai késsel hadonászott, ezért önvédelemből kellett vele végezni. Cinkosát, az ugyancsak 26 esztendős David Wrightot szerda délután állítják bíróság elé.

"Úgy hisszük, hogy a szándék egy rendőr lefejezése volt. Tudtuk, hogy a tervet meg kell akadályozni. Kedden szándékoztak akcióba lépni" - jelentette ki a lapnak egy névtelenül nyilatkozó rendőrségi illetékes.

A The Boston Globe értesülései szerint Rahimot és Wrightont hírszerzési értesülések alapján már hetek óta egész napos megfigyelés alatt tartották.

Rahimot azért, mert az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet propagandaanyagait terjesztette az interneten. A lelőtt iszlamista a Bostoni Iszlám Társadalom Kulturális Központjának őre volt.

Az Usamaa Rahim lelövésével végződött incidensről egy térfigyelő kamera felvételeket készített. Ezeket a rendőrség szerdán bemutatta a muszlim és a fekete közösség, valamint jogvédő szervek képviselőinek és hamarosan közzé fogja tenni.

A büntetlen előéletű Usaama Rahim bátyja, Ibrahim Rahim ismert mérsékelt imám, aki a 2013-as bostoni maratonon elkövetett robbantásos merényletet követően felemelte hangját a terrorizmus ellen. A fivér azt állította, hogy öccsét hátulról lőtték le, miközben a buszra várt és telefonon beszélt az apjukkal.

A videó megtekintését követően egy afroamerikai és egy muszlim vezető is kijelentette, hogy a videó tanulsága szerint Rahim nem telefonált az incidens során és nem lőtték hátba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.