Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2011. Október 28. 10:30, péntek | Helyi
Forrás: MRFK Győr

Rendőrök és polgárőrök ellenőrzik a sírkerteket, a parkolókat közterület felügyelők vigyázzák

Rendőrök és polgárőrök ellenőrzik a sírkerteket,  a parkolókat közterület felügyelők vigyázzák

Fokozott rendőri jelenlét várható a hétvégén a temetők környékén.

A rendőrség a polgárőrök és közterület felügyelők bevonásával kiemelt figyelmet fordít a gépjárműlopások és feltörések, a zseblopások és alkalmi lopások megelőzésére. Rendőrök és polgárőrök visszatérően ellenőrzik a sírkerteket, a parkolókat közterület felügyelők vigyázzák.

A jelentős forgalomnövekedéssel járó kellemetlenségek enyhítése érdekében a Győr nádorvárosi köztemetőnél 2011. október28-án, pénteken 14 órától november 01-jén, kedden 20 óráig rendőri forgalomirányítás segíti a közlekedőket.

A 83-as számú főúton a sírkertet látogató autósok parkolhatnak úgy az úttest mindkét oldalán, hogy a többi közlekedőt ne akadályozzák. Az A1-es autószalon ingyenes parkolási lehetőséget biztosít az autósoknak október 29-től november 02-ig naponta 07– 20 óra közötti időszakban.

Várhatóan sokan igyekeznek a temetőkbe, hogy az emlékezés mécseseit meggyújtsák és leróják kegyeletüket. Nem minden ember érkezik hasonló céllal a temetőbe, a tolvajok és a gépkocsi feltörők ilyenkor sem tétlenkednek. Egy kis odafigyeléssel elkerülhető, hogy ezek a bűnözők ne zavarják meg az ünnep nyugalmát. Látható helyen ne hagyjanak értéket a leparkolt gépkocsijukban, járművüket ne felejtsék el lezárni. A GPS készüléket ne hagyják a kesztyűtartóban, azt vigyék magukkal. Annak tartóját se felejtsék a szélvédőn, mert csábító zsákmány ígéretével feleslegesen felhívhatja az elkövetők figyelmét. A kerékpárokat minden esetben a kijelölt tárolóban, megfelelő zárral zárják le. Táskát még kis időre sem hagyjanak felügyelet nélkül! Értékeik ne maradjanak őrizetlenül addig sem, ha a közeli kúthoz mennek friss vízért a virágoknak. Az sem tanácsos, hogy az áhítat perceiben a táskát a földre helyezik, mert egy fürge tolvaj azt felkapva elszaladhat vele.

Ha mégis bekövetkezne a baj, akkor kérem, azonnal értesítsék a rendőrséget a 107 vagy a 112-es hívószámon!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 09:14, péntek | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk! (PR)

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs.

2024. Május 17. 08:13, péntek | Helyi

Egész napos programok kicsiknek és nagyoknak – szombaton lesz a VIII. Gulyahajtás

Május 18-án, szombaton immár nyolcadik alkalommal szervezik meg Dunaszegen a gulyahajtást. A rendezvény idén is élményekkel teli családi kikapcsolódással kecsegtet.

2024. Május 17. 07:12, péntek | Helyi

Melléképület égett Écsen

Kerti hulladék égetéséből terjedt tovább a tűz egy melléképületre Écsen.

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.