Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Április 08. 09:06, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Rendőrverseny Győrben – videóval, képekkel

Rendőrverseny Győrben – videóval, képekkel

Balesethelyszínelő versenyen mérték össze tudásukat Győr-Moson-Sopron megye és Komárom-Esztergom megye rendőrei.

A győri ETO PARK Pláza adott otthont az első alakommal közösen megrendezett - Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságot érintő - Balesethelyszínelő Versenynek 2016. április 7-én. Ugyanitt mérhették össze tudásukat motoros és gépjárműves kategóriában a járőrök a VI. Megyei Szakmai Versenyen.



A versenyzők először elméleti teszteken adtak számot tudásukról, ahol magas szintű szakmai és KRESZ ismereteiket vizsgáztatták. Gyakorlati feladatként motoros, illetve gépkocsizó járőröknek kialakított pályát teljesítettek az egyenruhások. A helyszínelőknek külön beállított helyzetekben kellett bizonyítaniuk a tanult és a munkájuk során tapasztalati úton megszerzett tudásukat. Végezetül egy közeli forgalmas útkereszteződésben álltak helyt a versenyzők, ahol karos forgalomirányítás volt a feladat.



A helyszínelők megmérettetését a Csornai Rendőrkapitányság beosztottja, Kocsis Zoltán r. tzls. nyerte, a második helyen Kóbor Péter r. ftörm végzett az Esztergomi Rendőrkapitányságról, a dobogó harmadik fokára pedig a Tatabányai Rendőrkapitányság egyenruhása, Süveg Péter r. ftörm. álhatott.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a verseny idejére a parkolóban felsorakoztatta szolgálati járművei jelentős részét, amit az érdeklődök közelebbről is szemügyre vehettek. A gyerekek nagy örömükre felülhettek a motorokra és belülről is megnézhették a rendőrautókat.

A megmérettetés után a motoros akadálypályán gyakorolhatott Knauz Gergő, aki a Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakközépiskola és Szakiskola tanulója. A 9. osztályos diák a városi közlekedési versenyen harmadik, a megyei döntőben pedig első helyezést ért el segédmotor-kerékpár kategóriában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.

2024. Május 04. 08:14, szombat | Helyi

Színművészek hívták fel a figyelmet a menhelyi állatokra

A győri állatmenhelyre látogattak a Pincérfrakk utcai cicák című előadás alkotói.

2024. Május 04. 07:15, szombat | Helyi

Ha lopástól félti a biciklijét, kenesse le a rendőrökkel!

Különleges lopásgátló módszert vet be a győri rendőrség: speciális pasztával kenik be a kerékpárokat. Az eljárás mikéntjéről a helyi rendőrség sajtóosztályát kérdeztük.

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.