Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Április 03. 10:10, kedd | Belföld

Reneszánszát éli a falusi turizmus

Reneszánszát éli a falusi turizmus

Szerencsére egyre többen felismerik a régiók eldugottabb településeinek szépségeit.

Ennek apropóján a pihenni vágyóknak és a szállásadóknak is szólt a Győr+ Estében az a beszélgetés, amelynek vendége Kelemen Attila, a Napraforgó Turisztikai Civil Társaság alapító elnöke volt.

Nem véletlen a névválasztás. A falusi turizmusban érintett szálláshelyek esetében a Napraforgó jelzi, hogy mire is számíthatunk az adott apartmanban, vendégházban a felszereltséget és a minőséget illetően. Az említett civil társaság egy non-profit közösség, amelynek célja, hogy segítse a szálláshelyek boldogulását, hasznos tanácsokat adjon nekik marketing, sales témában, de természetesen lehetőséget ad a közös eszmecserére is. Az ország több pontján terveznek konferenciákat tartani ezeknek a vállalkozásoknak, amelyek folyamatosan – és ami fontos – ingyenesen csatlakozhatnak a civil társaság köréhez.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy milyenek a magyarok utazási, szállásfoglalási szokásai. A szakértő elmondta, ha valaki most szeretne a következő hosszú hétvégére pihenőhelyet keresni, már valószínűleg mindenhol telt házzal találkozik. Időben el kell kezdeni a keresést minden tervezett utunk előtt, és fontos, hogy olyan szállást válasszunk, ami az igényeinknek és az elképzeléseinknek megfelelő. Így, ha a tulajdonos a valóságnak megfelelő képeket és adatokat töltött fel a honlapjára, vagy a közvetítői oldalra, akkor nem érhet minket csalódás. A társaság tagjai számára lehetőséget kínálnak akár 360 fokos gömbpanoráma képek készítésére is, amely által a vendég körbenézhet a szálláshelyen, mielőtt foglal. Ez nagyban hozzájárul az utazók kockázatérzetének csökkentéséhez, bizalmához.

A Napraforgó Turisztikai Civil Társaságot a hivatalos Facebook-oldalukon éritek el, a csatlakozókat pedig folyamatosan várják.

GYP

Forrás: gyorplusz.hu

Kép: reklamipar.hu; frankotanya.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.