Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. November 10. 19:52, szombat | Helyi
Forrás: Pozsgai Kitti

Rengetegen látogatják a könyvszalon programjait- Fotógaléria

Rengetegen látogatják a könyvszalon programjait- Fotógaléria

A legkisebb gyerekektől egészen az legidősebb könyvbarátokig, mindenki talál magának programot, olvasnivalót a XII. Győri Könyvszalonon. Holnap zár a mesetár.

Alkotói Díj átadással kezdődött, színes könyvillatú forgataggal és rengeteg, színvonalas kísérőprogrammal folytatódott a XII. Győri Könyvszalon.

Kalász Márton az InfoGyőr.hu-nak adott interjújában minden győrinek megköszönte az Alkotói Díjat, amit Magyarország egyik legrangosabb elismerésének tart.

Katt a fotóra a galériáért!

Idén külső helyszíneken is tartottak szerzői esteket, könyvbemutatókat. A Városi Művészeti Múzeumban például egy fiatal győri költő, Holdasi- Szabó Zsuzsa mutatkozott be közönségének.

Holdasi- Szabó Zsuzsa: Jelen/lét

Minden eldől az első kézfogásnál.
...az első viszlát széthulló hangjai,
ahogy a szívek vérezni kezdenek.
Minden eldől.
Belépsz.
Belépett
(A) sistergő hiány.

Aztán kialszanak a gyertyák,
csonkjaikkal nőnek a csendek,
s már nem kellenek szavak
a puszta elragadtatáshoz
csak a tekintet,
csak a sóhaj,
és akkor megérkezik Isten
a kifeszített hallgatásba.
Igazi ritkaságokat, kínai könyveket is találhatunk a standok között, német könyvbarátaink pedig ingyenes kiadványokkal kedveskednek a győrieknek.
A legkisebb könyvbarátok a Mesekuckóban igazi csodára lelnek, amit idén is a Gyermekek Háza varázsolt nekik. Vasárnap islehet még készíteni papírállatokat, ceruzavég-díszeket, mókázhatnak együtt Füzi Rozival, vagy Szakajtó meséket hallgathatnak. Aki részt vett a rajzpályázaton, vasárnap 11 órakor sétáljon be a Nagyszínpadhoz, ugyanis az előre meghirdetett indőpont helyett, ekkor kerül sor a díjátadásra!
Kiss Ádámra is sokan kíváncsiak voltak, mint ahogy az összes Győrbe érkező szerzőre. A Pódiumszínpadon vasárnap Bosko Krstic, Méhes Károly, Gősi Vali, a Historium Kiadó, Vidra Gabriella, Ördögh Nóra- Törköly Erika, Finy Petra, Fábián Janka, Benedek Szabolcs és Popper Gábor váltják egymást.
A nagy forgatagban összesen 40 kiadó és kiállító kínálatából mazsolázhatunk, új kiadványokat, újra kiadott régi kedvenceket, értékes darabokat vásárolhatunk. Közben érdemes benézni a Nagyszínpadra és a Kisfaludy Terembe is. Vasárnap itt lesz Szinetár Miklós és Jordán Tamás is, és zenei élménnyel is gazdagodhatunk. A pénteki nagy sikerű Csík Zenekar koncertje után, vasárnap a Ghymes együttes ígér tartalmas szórakozást, főként a gyerekeknek.
Fotó: Nagy Péter

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.