Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Augusztus 25. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Részben válnak nonprofittá a szolgáltatók?

Részben válnak nonprofittá a szolgáltatók?

A lakossági tarifarendszer sávossá alakításával lehetne nonprofittá tenni az energiaellátást a fogyasztók egy része számára.

A lakossági tarifarendszer sávossá alakításával lehetne nonprofittá tenni az energiaellátást a fogyasztók egy része számára - a Magyar Nemzet úgy tudja, ez a javaslat vetődött fel a szolgáltatók részéről a miniszterelnök korábbi bejelentésével kapcsolatban.Orbán Viktor nemrégiben jelentette be, hogy a kormány nonprofittá alakítaná a közszolgáltatásokat, és példaként említette az energia továbbítását, szétosztását, az azzal való kereskedést, legalábbis a lakossági körben.

Orbán Viktor ennek kapcsán nagy vitára számít Brüsszellel, ám arról nem ejtett szót, hogy miként kívánják végrehajtani az átalakítást.A lap szerint ezt az energiaszolgáltatók úgy tartanák megvalósíthatónak, ha három sávra osztanák fel a hatóságilag szabott egyetemes tarifát.Az első csoportba a szociálisan rászorulók kerülnének, akik alacsony fogyasztás mellett a jelenleginél akár kevesebbet is fizethetnének az energiáért, a második sávba az átlagos felhasználású fogyasztókat sorolnák, a harmadikat pedig olyan fogyasztók alkotnák, akik még az egyetemes körbe tartoznak ugyan, de energiaigényük jóval az átlag felett van.

Az egyetemes szolgáltatói tarifa a közeljövőben szinte biztos, hogy változni fog és akár harmonizálhat is a szolgáltatók elképzeléseivel. Horváth Péter a Magyar Energia Hivatal elnöke azt mondta a lapnak korábban, hogy a MEH javaslatot nyújtott be a fejlesztési tárcának. Ennek értelmében az átlagostól nagymértékben eltérő fogyasztás kerülne ki a központilag meghatározott díjszabás alól, és a piacihoz közelebb álló, nem támogatott tarifa mellett kaphatnának energiát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár