Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Május 06. 14:51, hétfő | Belföld

Részegen lövöldözött a bankban a Balatonon

Részegen lövöldözött a bankban a Balatonon

Egy 52 éves balatonfőkajári férfi részegen ment be a bankba, ezért a fiókvezető nem adott neki hitelt. Egyszer csak előkapta a fegyverét az ügyfél és lőtt.

A lövöldöző tavaly augusztusban nehéz anyagi helyzetbe került, ezért részegen sétált be az egyik balatonfőkajári bankba, és egy gáz-riasztó pisztolyt vitt magával. Hitelt akart felvenni. A fiókvezető az iratait kérte, mire a férfi elment. Nem sokkal később visszament az igazolványaival, valamint egy üveg itallal és egy pohárral a kezében.

Az italt, a poharat és a pisztolyt is a pultra tette, majd elkezdte mesélni a fiókvezetőnek, hogy milyen rossz anyagi helyzetbe került és mennyi pénzre lenne szüksége. Eközben többször is meghúzta az üveget, a pisztolyt pedig visszatette a tokjába. A fiókvezető nem volt hajlandó az ügyintézésre, arra kérte a férfit, hogy távozzon. A férfi elment, de nem sokkal később visszatért és megint az anyagi helyzetéről mesélt.

A fiókvezető nem akart többet a férfival foglalkozni, ezért átment a mellette dolgozó kolléganőjéhez, de a férfi követte, és az ott álló ügyfelet arrébb tolva próbált a pulthoz férni.

Az ügyintézők továbbra sem foglakoztak vele, erre a férfi elővette a fegyverét és a padlóba lőtt. A lövés hangjára a nő elájult.

A férfi eltette a fegyvert, de továbbra is indulatosan kiabált. Végül a biztonsági őr belenyomta egy székbe és elvette tőle a pisztolyt. Miután megérkeztek a rendőrök a férfi lenyugodott, de később újra ordibálni kezdett, és egy hirtelen mozdulattal kirúgta az előtte lévő térelválasztó üvegét.

A Veszprémi Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett garázdaság és más bűncselekmény miatt emelt vádat az 52 éves támadóval szemben.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére