Városlista
2022. augusztus 12, péntek - Klára

Hírek

2014. Július 25. 05:00, péntek | Bulvár
Forrás: Red Lemon Media

Reviczky Gábor szenvedélyéről vallott – pecáról és a halléről

Reviczky Gábor szenvedélyéről vallott – pecáról és a halléről

Beköszöntött a nyári szabadság Reviczky Gáborhoz, ez pedig – több mint 60 éve – egyet jelent számára a pecázással. A színművész négy évesen fogott először horgászbotot a kezébe...

Beköszöntött a nyári szabadság Reviczky Gáborhoz, ez pedig – több mint 60 éve – egyet jelent számára a pecázással. A színművész négy évesen fogott először horgászbotot a kezébe, manapság már 17 éves fia is elkíséri a partra, felesége, Krisztina pedig valóságos mestere a halas ételeknek. Reviczkynek minden egyes halfajtához külön, jól bevált receptje van.

A családomból soha senki nem pecázott, ám mivel Tatabánya körül már gyerekkoromban is remek horgászhelyek voltak, így négy évesen lejártam a partra - csoda, hogy elengedtek a szüleim” – elevenítette fel az élményeit Reviczky. Azóta már sok ponty lefolyt a Dunán, ám a színész szenvedélye még a régi, egy 37 kilós busát és egy 27 kilós harcsafogást is magáénak mondhat. Színésztársaival, Trokán Péterrel és Csőre Gáborral pedig olykor Észak-Európáig is elmennek egy kellemes pecakörút kedvéért.

Reviczky Gábor szenvedélyéről vallott – pecáról és a halléről

A fiam néha elkísér pecázni, ez a mi közös programunk. Amúgy is vízi ember, kiváló kajakos, de horgászni egyedül velem jár. A hallé főzése azonban kizárólag az én dolgom. Bunyevác halfőző edényt és friss halat használok, a kalocsai paprikát barátok gyűjtik be nekem, az alapvető titok pedig a makói hagyma, ez adja a leves ragadós szaftját” – magyarázta a színész, aki a hal minden fajtája iránt rajong, legyen az édesvízi, vagy tengeri. Nem is érti, hogyan fordulhat elő, hogy a magyarok évente mindössze négy kilót fogyasztanak a halakból. Ennek talán az lehet az oka, hogy nem ismerik a felesége fogásait.

Krisztina csodálatos, kreatív ember, fantasztikus dolgokra képes a hallal. Nekem is megvan a saját specialitásom: különleges füstölő edényben több rétegben helyezem el a halakat - főleg süllőt és pisztrángot -, fűszersót és némi olajat adok hozzá. Fenséges” – mondta Reviczky.

Reviczky Gábor szenvedélyéről vallott – pecáról és a halléről

A Halászati Operatív Program (HOP) – amely Magyarországon a halfogyasztás népszerűsítését tűzte ki célul – kiemelt feladatának tekinti, hogy a halból készült ételek minél gyakrabban és minél több változatban kerüljenek mindannyiunk asztalára.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 11. 09:07, csütörtök | Bulvár

Milky Chance a Szigeten: a YouTube gyermekei vagyunk

A YouTube gyermekei vagyunk, sokat köszönhetünk a csatornának, és a közösségi médiát igyekszünk tudatosan használni.

2022. Augusztus 10. 13:08, szerda | Bulvár

Kiderült, hogy kik a Sziget legdrágább előadói

A szerdán kezdődő Sziget fesztivál két legdrágább fellépője Justin Bieber és Dua Lipa, a nagyszínpados sztárelőadókra fordított költségvetés nagyságrendileg több millió euró

2022. Augusztus 08. 12:08, hétfő | Bulvár

Októbertől látható a mozikban az egészestés Toldi

Jankovics Marcell születésnapjához igazítva, október 20-tól látható a mozikban a tavaly elhunyt rajzfilmrendező utolsó munkája, a Toldi című egészestés animációs film - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a Kecskemétfilm.

2022. Augusztus 04. 15:22, csütörtök | Bulvár

II. Hajdúdorogi Amatőr Strandfoci Bajnokság

Idén második alkalommal került megrendezésre a strandfoci bajnokság Hajdúdorogon, amelynek töretlen népszerűségét jól jelzi, hogy 20 csapat jelezte nevezési szándékát,