Városlista
2020. december 1, kedd - Elza

Hírek

2010. Január 19. 14:40, kedd | Sport
Forrás: HírTV

„Rezgett a léc” Federer alatt

„Rezgett a léc” Federer alatt

Megbolydult a Rod Laver Aréna közönsége, amikor Roger Federer elvesztette az első játszmát az orosz Igor Andrejev ellen. A folytatásban megnyugodhattak a svájci rajongói, helyreállt a rend. Az igazi dráma, akkor kezdődött, amikor váratlanul

A szakadék szélén egy kilógó ágba kapaszkodott, onnan mászott vissza és maradt életben. A kép ismerős, de nem Roger Federer szokta alakítani az ilyen hősöket. Főleg nem, ha Grand Slam első forduló a tét. Utoljára a Roland Garroson, 2003-ban fordult vele elő, hogy a 64 közé sem jutott be egy Grand Slamen, ráadásul az Australian Openen tízből tízszer nyert ezen a szinten. Ehhez képest az orosz Igor Andrejevnek háromszor volt labdája a 2:1-es játszmaálláshoz!

Az első kiemelt svájci tudta, hogy nehéz teszt vár rá: a 2008-as US Openen csak öt játszmában tudta megállítani a 26 éves oroszt. Mostani csatájuk kulcsa a negyedik szett volt. Előbb Andrejev brékelt, de 5:3-ra már Federer vezetett és a játszmáért adogathatott. A világelső tenyerese szokatlanul gyakran elállítódott, míg az orosz kitartóan, pontosan és agresszívan bombázta a térfelét. Jött is az újabb fordulat: 6:5-nél már Andrejevnél volt az előny és háromszor is a kezében érezhette a befejezés lehetőségét, de hibázott. Attól kezdve már csak egy játékos állt a pályán. Rezgett a léc, nem is kicsit, de Roger Federer megmutatta, nem csak azért világelső, mert zseniálisan tud teniszezni. Mentálisan is nagyon erős.

(sporthirado.hu)


Ezek érdekelhetnek még

2020. November 25. 20:08, szerda | Sport

Szeretnénk bebizonyítani, hogy van helyünk a férfiak között

Vogelék a Kanári-szigeteken zárják a szezont.

2020. November 21. 14:00, szombat | Sport

Csomós Mixi: Egyszer fent, egyszer lent

Csomós Mixi és Nagy Attila számára egy igazi hullámvasút lett a II. Rally Hungary. A nyíregyházi ERC futamról Csomós Mixi számolt be.

2020. November 17. 12:08, kedd | Sport

Rally: A kategória győzelemnek nagyon örülünk!

Kilenc gyors, bő 120 versenykilométer van Kronome Ákos, és Pásztor Tamás mögött a III. Nyíregyháza Rally után.

2020. November 17. 06:36, kedd | Sport

Rally: Ha kalandok árán is, de sikeresen célba értünk!

Tizenhat gyors, majd 200 versenykilométer után a Juhász Csaba - Juhász Zsolt, azaz a „Juhász Tesók” sikeresen célba értek a II. Rally Hungary-n.