Városlista
2020. augusztus 8, szombat - László

Hírek

2011. Szeptember 16. 11:20, péntek | Helyi
Forrás: Revita TV

Óriási fejetlenség uralkodik a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház parkolójában

Óriási fejetlenség uralkodik a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház parkolójában

Autósok, gyalogosok és betegek egymást kerülgetik, sokszor percekig áll a sor a kórház és a járóbeteg rendelő közötti szakaszon.

A parkolóhely kevés, járda nincs, a közlekedők pedig türelmetlenek. Megoldás egyelőre nincs, ötlet viszont már van arra, hogyan lehetne megszüntetni a káoszt. Rövid ízelítő következik a csütörtök délelőtti helyzetről.

Napközben mindig sokan mennek a kórházba a járóbeteg rendelőbe is, a két intézményt összekötő szakaszon pedig óriási a káosz. De nem csak nekünk tűnt fel, hogy itt valami nincs rendben.

A megoldás régóta várat magára, de ötlet legalább már van arra, hogyan lehetne megszüntetni a közlekedési káoszt. Például úgy, hogy felfestik a parkolóhelyeket, akkor szabályosan és minden helyet kihasználva állnának meg az autósok ezáltal pedig akár 30 - 40 % - al több jármű férne el itt. Igaz ezzel a gyalog erre járók problémája még nem oldódna meg, de egy kicsit azért javulna az egyéb kaotikus helyzet.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.