Városlista
2019. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2012. Február 04. 14:35, szombat | Belföld
Forrás: HírTv - Fotó: MTI

Riasztás: félméteres havat várnak

Riasztás: félméteres havat várnak

Az ország déli, délkeleti részén néhol már 20 centi hó esett, elzárt település nincs, de néhol hóátfúvásokra számítani kell. Az elmúlt 24 órában ketten fagytak meg, és volt halálos baleset is.

Az északnyugati megyék kivételével országszerte esik a hó. Elzárt településről egyelőre nem érkezett információ. A legtöbb csapadék a déli megyékben esett, Továbbra is kilenc megyében van érvényben a legmagasabb, piros riasztás – ezeken a területeken szombat estig 40-50 centiméter havat várnak. Az Alföldön és Észak-keleten hófúvásokra is számítani kell, akár 70 km/órás viharos széllökések is várhatók, amelyek akár félméteres hótorlaszokat emelhetnek. Az ország középső területén 10-30, délen 40-50 centiméteres hó várható.

A fővárost a délelőtti órákban érte el a havazás, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése vasárnap délelőttig 20 centiméter hó eshet. A Fővárosi Közterület Fenntartó (FKF) 98 munkagéppel szórja az 1200 kilométer hosszúságú fő és közösségi útvonalakat. Emellett 330 hómunkás tisztítja a járdákat a lépcsőket és a gyalogátkelőhelyeket. Az FKF várja a hómunkások jelentkezését a kerületi szolgáltatási csoportoknál.

Címkék: fagy, hóesés, havazás

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 23. 06:44, kedd | Belföld

A Művészetek Völgye is csatlakozott a balatoni kerékpáros fejlesztésekhez

A fesztiválra ellátogatók a BringaVölgy-Tekerő Programok keretében idén először olyan vezetett túrákon ismerkedhetnek meg a környék tájaival, amelyek egyike a jövő évi Giro d'Italia magyarországi útvonalát is érinti.

2019. Július 23. 06:26, kedd | Belföld

Újból átkelhetünk a letenyei határon

Péntek reggeltől ismét forgalomba helyezték a négy hónappal ezelőtt hídfelújítás miatt lezárt letenyei közúti határátkelőt, ezzel az autópálya-átkelőn is csökkenhet a várakozási idő

2019. Július 23. 06:15, kedd | Belföld

Lenyűgöző kincseket találtak a Baradla-barlangban

Páratlan kincsekre bukkantak nemrég az Aggtelekhez tartozó Baradla-barlangban. A területet már többször is átvizsgálták, de most először találtak leleteket a régészek.

2019. Július 23. 05:40, kedd | Belföld

Több napig marad a kánikula

A koponyeg.hu előrejelzése