Városlista
2019. november 17, vasárnap - Hortenzia, Gergő

Hírek

2012. Február 04. 14:35, szombat | Belföld
Forrás: HírTv - Fotó: MTI

Riasztás: félméteres havat várnak

Riasztás: félméteres havat várnak

Az ország déli, délkeleti részén néhol már 20 centi hó esett, elzárt település nincs, de néhol hóátfúvásokra számítani kell. Az elmúlt 24 órában ketten fagytak meg, és volt halálos baleset is.

Az északnyugati megyék kivételével országszerte esik a hó. Elzárt településről egyelőre nem érkezett információ. A legtöbb csapadék a déli megyékben esett, Továbbra is kilenc megyében van érvényben a legmagasabb, piros riasztás – ezeken a területeken szombat estig 40-50 centiméter havat várnak. Az Alföldön és Észak-keleten hófúvásokra is számítani kell, akár 70 km/órás viharos széllökések is várhatók, amelyek akár félméteres hótorlaszokat emelhetnek. Az ország középső területén 10-30, délen 40-50 centiméteres hó várható.

A fővárost a délelőtti órákban érte el a havazás, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése vasárnap délelőttig 20 centiméter hó eshet. A Fővárosi Közterület Fenntartó (FKF) 98 munkagéppel szórja az 1200 kilométer hosszúságú fő és közösségi útvonalakat. Emellett 330 hómunkás tisztítja a járdákat a lépcsőket és a gyalogátkelőhelyeket. Az FKF várja a hómunkások jelentkezését a kerületi szolgáltatási csoportoknál.

Címkék: fagy, hóesés, havazás

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 17. 05:00, vasárnap | Belföld

Villanyoszlopnak csapódott egy mentőautó Pusztaszabolcson

Villanyoszlopnak csapódott egy szirénázó mentőautó szombaton Pusztaszabolcson, a balesetben a mentőszolgálat két munkatársa megsérült - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

2019. November 16. 18:02, szombat | Belföld

Idén a koraszülötteket támogatja a közmédia a Jónak lenni jó! kampánnyal

A Jónak lenni jó! kampánnyal a koraszülötteket támogatja a közmédia idén; az összegyűjtött pénzt egy olyan szervezet - a Peter Cerny Alapítvány - kapja, amely 30 éve foglalkozik ezzel

2019. November 16. 12:12, szombat | Belföld

Belefulladt egy hároméves kislány a sárvári gyógyfürdő hullámmedencéjébe

Belefulladt egy hároméves kislány a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő hullámmedencéjébe. A még november 10-én történt tragikus esetről pénteken számolt be a nyugat.hu hírportál olvasói levelekre hivatkozva.

2019. November 16. 12:11, szombat | Belföld

Megöltek egy 65 éves nőt Ózdon

Holtan találtak egy 65 éves nőt Ózdon, a rendőrség bűncselekmény gyanúja miatt nyomozást indított - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a rendőrség honlapján.