Városlista
2020. február 28, péntek - Elemér

Hírek

2020. Január 28. 10:41, kedd | Belföld

Riasztást adott ki az ónos eső miatt az OMSZ

Riasztást adott ki az ónos eső miatt az OMSZ

Eső, havazás és ónos eső is várható ma - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az északi tájakon, illetve a magasabban fekvő részeken 3-5 cm-t meghaladó hó valószínű kora délutánig, majd átmenetileg megszűnhet a csapadék.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint nyugat felől csapadék vonul fel, jellemzően eső formájában.

Reggel a Dunántúl északi, északkeleti részén, Pest megye északi részén, Nógrádban, Mátraalján kisebb mennyiségű átmeneti ónos eső is hullhat, majd az Északi-középhegység térségében havas eső, havazás lehet a jellemző.

A délelőtti órákban Észak-Magyarország délebbi és nyugati részein inkább csak lepelnyi, maximum pár cm hó hullhat, miközben olvadás is kezdődik. Az északi tájakon, illetve a magasabban fekvő részeken (Mátra, Bükk, Zemplén, Heves-Borsodi-dombság, Aggteleki-karsztvidék) ugyanakkor 3-5 cm-t meghaladó hó valószínű kora délutánig, majd átmenetileg megszűnhet a csapadék.

Este hidegfront jön

Este egy hidegfront megérkezésével intenzívebb csapadék érkezik. A fönt említett északi tájakon ismét több cm hó is hullhat, részben intenzívebb hózáporokkal, vizes, tapadó hó formában. A Dunántúlon (főként délnyugaton, a Mecsekben, de helyenként a Dunántúli-dombság és a Dunántúli-középhegység térségében is) szintén előfordulhat átmeneti havazás, intenzívebb hózápor, esetleg zivatar, hózivatar.

Késő délutántól az érkező markáns hidegfront mentén az északnyugatira forduló szelet várhatóan 60-70, néhol 80 km/h-t elérő szélrohamok kísérik.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - OMSZ

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 28. 05:02, péntek | Belföld

Változékony idővel ér véget a tél

Pénteken viharos szél, zivatar és havazás is lehet. Vasárnap, a tavasz első napján ismét csapadékos lesz az idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos előrejelzéséből.

2020. Február 28. 05:00, péntek | Belföld

A V4-ek támogatják a nyugat-balkáni országok mielőbbi integrációját az EU-ba

A visegrádi négyek támogatják a nyugat-balkáni országok mielőbbi csatlakozását az Európai Unióhoz. Meggyőződésük, hogy ez hozzájárul a régió és egész Európa stabilitásának és biztonságának megerősítéséhez

2020. Február 27. 20:06, csütörtök | Belföld

Megtalálták a 2020 önkéntest Európa legnagyobb passiójátékára

Hamvazószerdára sikerrel zárult a Passió2020, április 4-én 15.00 és 19.00 órai kezdettel, a Papp László Budapest Sportaréna küzdőterén megrendezésre kerülő előadás önkéntes szereplőinek toborzása.

2020. Február 27. 17:42, csütörtök | Belföld

Koronavírus gyanúja miatt mentek ki a mentők egy budapesti kaszinóhoz

Szerda este mentők vonultak ki egy budapesti kaszinóhoz koronavírus-gyanú miatt.