Városlista
2020. október 28, szerda - Simon

Hírek

2020. Február 04. 13:38, kedd | Belföld

Riasztást adtak ki, megdőlt a szélrekord

Riasztást adtak ki, megdőlt a szélrekord

Hatalmas széllökésekkel érkezett a hidegfront kedden, a széllökések az ország északnyugati részén voltak a legerősebbek.

A mai, keddi napra vonatkozó rekord megdőlt, 120 km/órás lökést mértek a Kab-hegyen. Az egész országra riasztást adtak ki szerda éjfélig.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán közzétette egy térképet, mely azt mutatja, hogy az ország mely részén milyen erősségű szélviharra kel számítani.

Az erre a napra vonatkozó maximális széllökés rekordja megdőlt, a Veszprém megyei Kab-hegyen 120 km/h-ás széllökést mértek.

Az Időkép azt írja, hogy északnyugaton a legerősebb széllökések, ott meghaladják a 80 km/h-t, de Sopronban 114 km/h-s, Bakonyszombathelyen 100 km/h-s széllökést mértek.

A met.hu oldalon azt írják, előbb a Dunántúlon és a középső országrészben, majd estétől északkeleten, keleten is nagyon erős széllökésekre kell számítani.

A legerősebb széllökések általában 70-100 km/h között várhatók, de a front mentén átmenetileg a Dunántúlon 100-120 km/h-s széllökés is kialakulhat a déli órák környékén, majd este, késő este északkeleten a szélérzékeny Bodrogköz térségében van esély egy-egy hasonló széllökésre.

Forrás: origo.hu

Kép: Országos Meteorológiai Szolgálat

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 28. 18:06, szerda | Belföld

Egyre több magyar vásárol külföldi webáruházból

Évről évre nő az online vásárlások és a vásárlók száma is Magyarországon, a felnőtt lakosságból 3,3 millióan vásárolnak online és közülük több mint 2 millióan külföldről is, főleg Kínából rendeltek már terméket

2020. Október 28. 17:08, szerda | Belföld

Elítéltek egy halálos balesetet okozó nőt

Két év felfüggesztett fogházra ítélt a Kecskeméti Járásbíróság előkészítő ülésen egy orgoványi nőt, aki két évvel ezelőtt elütött két, járdán sétáló férfit, akik közül az egyik belehalt sérüléseibe

2020. Október 28. 14:05, szerda | Belföld

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatként lesz szankcionálható a kettős minőség

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatként lesz szankcionálható a kettős minőség

2020. Október 28. 12:07, szerda | Belföld

Csütörtöktől tovább lesznek nyitva a temetők, elmaradnak a közös megemlékezések

Csütörtöktől meghosszabbított nyitva tartással várják a megemlékezőket a fővárosi temetők, az idén mindenszentek és halottak napján a koronavírus-járvány miatt elmaradnak a Budapesti Temetkezési Intézet megemlékezései.