Városlista
2021. április 12, hétfő - Gyula

Hírek

2012. Április 14. 07:17, szombat | Sport
Forrás: Felix Promotion Kft.

Ricsi parádés győzelme Németországban

Ricsi parádés győzelme Németországban

Rapport Richárd karrierje eddigi legnevesebb ellenfelét győzte le németországi versenyén, amelyen a 2702 Élő-ponttal büszkélkedő Arkadij Naiditsch ellen nyert. A viadalt végül harmadikként és különdíjasként fejezte be.

Némi meglepetésre egy előre nem tervezett versenyen sikerült feledtetnie a rosszul sikerült Európa-bajnokságot Rapport Richárdnak. „Sajnos a kontinensviadal nem lesz kellemes emlék, még azokban a partikban is veszíthettem volna, amelyeket végül megnyertem – értékelt önkritikusan a fiatal nagymester. – Az utolsó két partiban úgy-ahogy jól játszottam, de előtte nem igazán ment. Amikor jöttünk hazafelé Plovdivból, akkor beszélgettem Erdős Viktorral, és ő vetette fel a németországi viadal lehetőségét. Belevágtam, és végül nem bántam meg.”

A Deizisauban zajló viadal egy 9 fordulós verseny volt, amelynek a különlegességét az adta, hogy a partikat öt nap alatt kellett lejátszani. „A napi két parti elég megterhelő, kétszer négy órát játszani versenykörülmények között nem könnyű. A végén már éreztem a fáradtságot is, talán ezért is ajánlottam döntetlent az utolsó játszmában, amikor rossz kezdés után visszajöttem, és kicsivel jobban álltam. Kiderült, hogy ha fél helyett egy pontot szerzek, megnyertem volna az egész tornát” – árulta el a Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő Rapport Richárd.

Merthogy Ricsi korábban szenzációsan teljesített, az első négy partiját megnyerte, aztán egy döntetlen után jött a szenzáció Arkadij Naiditsch ellen. A német színekben induló nagymester 2702 Élő-ponttal büszkélkedik, ilyen magas értékszámú sakkozót még nem vert meg Rapport – egészen mostanáig. „Érdekes parti volt – fogalmazott a magyar tehetség. – Korábban egyszer játszottunk egymás ellen, akkor kikaptam. Most próbáltam stabilan kezdeni, visszafogott voltam, de aztán egyre jobban álltam, Naiditschnak pedig nem volt lehetősége a talpra állásra. Fogalmam sincs, Németországban miért ment annyival jobban a játék, mint Plovdivban. Rendben, itt gyengébb volt a mezőny is, de a végén már csak erős riválisok maradtak. Mégis sokkal inkább élveztem a játékot.”

Ricsi a 300 fős mezőnyben végül holtversenyben a harmadik helyen zárt, ifjúsági különdíjat kapott, és 14 Élő-ponttal gazdagodott.

Fotó: Georgios Souleidis

FelixPromotion Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 11. 08:00, vasárnap | Sport

Nézők előtt rendezik a Forma-1-es Monacói Nagydíjat

A koronavírus-járvány ellenére nézők előtt rendezik idén a Forma-1-es Monacói Nagydíjat.

2021. Április 09. 14:48, péntek | Sport

Tervünk az, hogy vasárnap este célba érjünk!

Beszélgetés Andrással 2021 első Rallye2-es versenye előtt.

2021. Április 03. 14:13, szombat | Sport

Teszt a lelke mindennek!

Villáminterjú Ifj. Szőke András rallyversenyzővel a rábaringi tesztnap után.

2021. Március 31. 14:05, szerda | Sport

Csak a dizájn változott, a kitűzött célok nem!

Első futamgyőzelméért dolgozik Csomós Miklós és Nagy Attila.