Városlista
2021. szeptember 21, kedd - Máté

Hírek

2016. Augusztus 15. 15:53, hétfő | Helyi
Forrás: GYŐRI BALETT

RIÓBAN LÉP FEL A GYŐRI BALETT

RIÓBAN LÉP FEL A GYŐRI BALETT

Győri Balett fellép Rióban, az olimpiai falu Magyar Nemzeti Házában augusztus 19-én.

A Magyar Olimpia Bizottság, Budapest Főváros Kormányhivatala és a Budapest2024 Nonprofit Zrt. közösen pályáznak a 2024-es Nyári Olimpiai és Paralimpiai Játékok rendezésének jogáért, amit Budapesten szeretnének megvalósítani. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2017 szeptemberében hozza meg döntését a helyszínről, de ami már biztos, hogy a legjobb 4 között szerepel Budapest pályázata, Los Angeles, Róma és Párizs mellett. A pályázat támogatásaként az újkori Olimpiai Játékok történetében és a 121 éves Magyar Olimpiai Bizottság életében első alkalommal Magyar Nemzeti Házat létesít a XXXI. Nyári Olimpiai Játékok helyszínén, Rio de Janeiro-ban. A Magyar Házban rendezendő legfontosabb protokoll eseményen 2016. augusztus 19-én este a külföldi vendégeknek, a nemzetközi sportdiplomácia meghatározó képviselőinek, állami vezetőknek tartandó fogadáson lép fel a Győri Balett. A július 7-én, a Művészetek Palotájában megrendezett Olimpiai fogadalomtételen bemutatott nagysikerű, Velekei László által, erre az alaklomra készített koreográfiát, valamint a Kodály című darabból részletet (szintén Velekei alkotás) mutat be a társulat Brazíliában. Győr városa örömmel vette a hírt, és a közelgő nagyszabású EYOF promótálása céljából a Győri Balett művészei számára készíttetett EYOF-os melegítőket.

A Győri Balett táncművészein láthatják először az öltözetet, ezzel is népszerűsítik a 2017-es kiemelkedő győri sporteseményt Rióban.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 15. 14:37, szerda | Helyi

ATI- Ahol nem csak egy jogosítványt kapsz!

Mindannyian tudjuk, hogy a jogosítvány megszerzése egy életre szól. Nem csak a vezetés, mint tevékenység a lényeg, hanem hogy a felelősségtudat és az élmény együttesen legyen jelen már a tanulás folyamatában is.

2021. Szeptember 10. 18:05, péntek | Helyi

Kazán számítási kisokos

Ha kazánvásárlás előtt állunk, legtöbben rákeresünk az interneten a legfőbb tulajdonságokra a döntés megkönnyítése érdekében.

2021. Július 11. 12:16, vasárnap | Helyi

Infót keresel a külföldi továbbtanuláshoz?

Sok forrásból érhető el a külföldi továbbtanulást segítő információ, de az Euroexam.org oldalon nem csak hasznos információkat találsz, hanem egy olyan programot is, ami segít a felvételire való sikeres felkészülésben is

2021. Július 11. 12:12, vasárnap | Helyi

Kiadó albérletek és a nyári uborkaszezon

A nyári hónapokban kicsit megáll az élet, sokan töltik jól megérdemelt pihenésüket és beköszönt az uborkaszezon. Persze nem mindenütt, hiszen például az ingatlanpiacon folyamatos a pörgés.