Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Július 29. 07:45, csütörtök | Sport
Forrás: NSO

Risztov Éva ismerkedik a pályával

Risztov Éva ismerkedik a pályával

Egy hét múlva Risztov Éva hazai környezetben is megmutathatja, mit tud. Az úszás nélkül töltött évek után az élsportot újrakezdő versenyző Balatonfüreden az Európa-bajnokságon a 10 kilométeres távon indul – talán éremért.

 

„Sokan már elvárásokat fogalmaznak meg a szereplésemmel kapcsolatosan, és ezt egyfelől meg is értem. Másrészt viszont nemigen szeretnék ezzel foglalkozni, hiszen még csak egy éve kezdtem el ismét komolyabban edzeni. Ettől persze még örülnék neki, ha Balatonfüreden összejönne valamilyen szép eredmény" - intett mérsékletre a hosszútávúszó.

 

Vajda Tamás tanítványa már a Balatonnál edz, leginkább a balatonfűzfői uszodában, bár már a tavat is kipróbálta.

 

„Rengeteg segítséget kaptam és kapok Ruza Józseftől, az úszók főtitkárától, így aztán már tökéletesen tisztában vagyok vele, milyen pálya vár rám az Európa-bajnokságon. Persze, mostanra a vetélytársak is megkapták a pályarajzot, de az mindenképpen előnyös lesz, hogy a hétvégén be is járjuk a pályát. Annyit már tudok, hogy két kört kell teljesítenünk, s ez azért is jó, mert kettőig még én is el tudok számolni - nevette el magát Risztov Éva. - A hajóból azt is megnézhetjük, hol lesznek a bóják. Hú, most, hogy beszélek róla, egyre izgatottabb leszek. Reggelente egyébként is érzem, hogy menni akarok, csinálni akarom, úgyhogy alakul a versenyláz..."

 

Az edzéseken már kicsivel kevesebb kilométert teljesít, mint korábban, azért a napi 12-14 kilométer így is megvan. Ezekben a napokban a gyorsításon van a hangsúly - ami persze már nem ugyanaz a nyílt vízen, mint a medencében. A teljesítmény viszont - talán - lehet ugyanaz.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g