Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2013. Március 20. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ritkán fordul elő az éberség altatás közben

Ritkán fordul elő az éberség altatás közben

Annak kockázata, hogy valaki felébredjen általános érzéstelenítéses altatás alatt, rendkívül kicsi, 15 ezerből mindössze egy esetben fordul elő - mutatott rá egy kutatás, amelyről a BBC számol be. A vizsgálat keretében a brit aneszteziológusok mintegy 82 százalékát kérték meg arra, hogy jelentsenek bármilyen műtét közbeni éberséget.

Ennek keretében a 3 millió elvégzett műtét során 153-nál jeleztek némi tudatosságot. Az aneszteziológusok beszámolói szerint csak nagyon kevés beteg érzett valamilyen fájdalmat, vagy szenvedett stressztől. A kutatók szerint az eredmények megnyugtatóak lehetnek a páciensek számára.

Tim Cook professzor, a tanulmány társszerzője, aneszteziológus elmondta: 'A legtöbb előfordult tudatosság esetben az indukciós eljárás során a betegek tudatuknál voltak az altatás előtt és a műtétet követően. Ez nem teljes, csak némi éberséget jelent, ilyenkor némi zajt hallanak'.

Csupán kevés megkérdezett aneszteziológus számolt be arról, hogy a betege fájdalomról vagy stresszről panaszkodott volna neki.

A szakemberek szerint meg kell találni az egyensúlyt a túl kevés és a túl sok nyugtató között. Egyes kórházaknak külön mérőeszközük van az alvás szintjének mérésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 07:18, szombat | Életmód

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton

2024. Július 20. 07:13, szombat | Életmód

Megnyílt a 33. Művészetek Völgye

A Művészetek Völgye a magyar fesztiválszezon rangidős és abszolút élvonalbeli tagja - jelentette ki a közigazgatási és területfejlesztési miniszter pénteken Kapolcson, a 33. alkalommal megtartott összművészeti rendezvény megnyitóján.

2024. Július 18. 07:53, csütörtök | Életmód

Kékszalag - Mintegy 550 hajót és csaknem 2800 versenyzőt várnak az 56. nagydíjra

Mintegy 550 hajót és csaknem 2800 versenyzőt várnak az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj csütörtöki rajtjára

2024. Július 18. 07:46, csütörtök | Életmód

Már mintegy 2000 embernek nyújtott segítséget a vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata

Már csaknem 2000 embernek nyújtott segítséget a vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.