Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Augusztus 01. 15:19, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Rokon igazolványával akart bejutni a börtönbe

Rokon igazolványával akart bejutni a börtönbe

Közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emelt egy 42 éves kecskeméti nővel szemben a Kalocsai Járási Ügyészség. A vádlott április 23-án rokonától kölcsönkért személyi igazolvánnyal akart bejutni a kalocsai börtönbe.

A 42 éves kecskeméti nő április 23-án délelőtt a Kalocsai Fegyház és Börtönben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő férfi rokonát akarta meglátogatni, azonban észrevette, hogy személyi igazolványát nem vitte magával. Azért, hogy a beszélőn mégis részt vehessen, elkérte, majd a bv intézetbe bejutás érdekében fel is használta a szintén kapcsolattartói jogosultsággal rendelkező női rokona érvényes személyi igazolványát.

A beléptetéskor a nő azonnal lelepleződött, így szándéka ellenére mégsem jutott be az intézetbe.

Az ügyészség a nőt közokirat-hamisítás bűntettével vádolja és a bűncselekmény elkövetését beismerő nővel szemben közérdekű munka kiszabását indítványozza.

A büntetett előéletű vádlott bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.