Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Augusztus 09. 12:40, péntek | Belföld
Forrás: MTI | fotó: Káli-Horváth Kálmán

Romagyilkosságok - Az MSZP közös megemlékezésre hívja a kormányfőt Tatárszentgyörgyre

Romagyilkosságok - Az MSZP közös megemlékezésre hívja a kormányfőt Tatárszentgyörgyre

Az MSZP közös megemlékezésre hívja Orbán Viktor miniszterelnököt Tatárszentgyörgyre, ahol a romák elleni támadássorozat legszörnyűbb gyilkossága történt - közölte a választókerület szocialista felelőse, Braun Róbert pénteken Budapesten.

Az MSZP monori elnöke sajtótájékoztatón azt mondta, szeretné felkérni Orbán Viktort, hogy - politikai ellentéteiket az ügy kapcsán félretéve - menjen el velük - a kormányfő által javasolt időpontban - Tatárszentgyörgyre, és róják le közösen kegyeletüket "Csorba Róbert és kisfia, Csorba Robika sírjánál".
A megemlékezésen az MSZP elnöke, Mesterházy Attila is részt vesz - közölte az ellenzéki politikus, aki szerint ezzel mutathatnák meg, hogy "igazi bajban összefognak" Magyarország politikusai, ahogy a nemzet is.
Az MSZP azt javasolja, legyen minden magyarországi településen "biztos kezdet" gyerekház, amely a korai fejlesztéssel a leghatékonyabban ellensúlyozza a kisgyermekkorban elszenvedett hátrányokat. Ez "minden szakember szerint" a kirekesztés, a kiszolgáltatottság, az egyenlőtlenség elleni legjobb eszköz "minden halmozottan hátrányos helyzetű magyar gyermek számára" - mondta Braun Róbert. A szocialisták az erről szóló projektet Csorba Róbert-programnak neveznék el.
A Budapest Környéki Törvényszék kedden, első fokon tényleges életfogytiglanra ítélte a romagyilkosságok ügyében Kiss Árpád elsőrendű, Kiss István másodrendű és Pető Zsolt harmadrendű vádlottat. Csontos István negyedrendű vádlott büntetése tizenhárom év fegyház.
Tatárszentgyörgyön 2009. február 23-án a Kiss-testvérek és Pető hajtotta végre a támadást. Pető előbb az ablakon, majd a padlásajtón dobott be Molotov-koktélt, amely rögtön nagy tüzet okozott két alvó gyermek közelében is. Az apa, Csorba Róbert a kislányát és kisfiát magához szorítva az udvarra rohant, ahol Kiss István többször rájuk lőtt sörétes puskájával. A kisfiú és az apja a helyszínen perceken belül életét vesztette, a kislányt sebesülten vitte át a rokonokhoz sokkos állapotban lévő édesanyja.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során