Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. December 18. 13:55, kedd | Belföld
Forrás: mti/fotó: pixabay

Romlott a levegő minősége többfelé az országban

Romlott a levegő minősége többfelé az országban

A magas szállópor-tartalom miatt romlott a levegő minősége az országban - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ kedden az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint Miskolcon, Salgótarjánban és Szombathelyen egészségtelennek minősítették a levegőt a kisméretű aeroszol részecskék (PM10) magas koncentrációja alapján.

További 11 településen kifogásolt a levegőminőség. Ezek: Budapest, Dunaújváros, Hernádszurdok, Kecskemét, Putnok, Sajószentpéter, Százhalombatta, Székesfehérvár, Szolnok, Tököl, Vác.

Az egészségtelen levegőminőség esetén az érzékeny lakosságcsoportok - a gyermekek, idősek, légúti, illetve szív- és érrendszeri megbetegedésekben szenvedők - számára nem javasolják a hosszabb ideig szabadban tartózkodást.

A kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt várhatóan a légszennyezők koncentrációja emelkedik. Ezzel együtt a fagypont alatti hőmérséklet miatt a lakossági fűtés intenzívebb, így a helytelen fűtési módoknak tulajdonítható légszennyezés is jelentősebb - tették hozzá.

Azt kérik mindenkitől, a saját és környezete egészségének védelme érdekében ügyeljenek arra, hogy ne szennyezzék a levegőt. Bővebb információ található a Fűts okosan! kampány oldalán, a http://www.futsokosankampany.hu/ oldalon – írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.