Városlista
2020. szeptember 21, hétfő - Máté

Hírek

2013. Július 19. 08:44, péntek | Bulvár
Forrás: MTI

Rossz kórháznál várja a sajtó a hercegi utódot?

Rossz kórháznál várja a sajtó a hercegi utódot?

Lehet, hogy nem is a megfelelő kórháznál táboroznak már két hete a világsajtó képviselői, akik Vilmos herceg és hitvese, Katalin hercegnő első gyermekének megszületésére várnak egyre fogyatkozó türelemmel.

Katalin - polgári nevén Kate Middleton - elvileg az észak-londoni Paddington kerület St. Mary's Hospital nevű kórházának szülészeti magánklinikáján hozza világra elsőszülöttjét.Ugyanitt született 31 évvel ezelőtt Vilmos herceg, majd két évre rá öccse, Harry is.

A hercegi házaspár gyermekének - Nagy-Britannia majdani uralkodójának - világra jöttét már múlt szombatra, majd e hét elejére is jósolták bennfentesek, ám egyelőre semmi hír az utód érkezéséről.A brit sajtó egybehangzó értesülései szerint Katalin orvosai eredetileg július 13-ára, de legkésőbb július 15-ére várták a hercegi sarj megszületését.Ráadásul csütörtökön felröppent az a lehetőség is, hogy a St. Mary's magánklinikájával szembeni járdán táborozó több száz fotós és újságíró esetleg hiába várakozik, mert Katalin talán nem is itt hozza világra gyermekét.


dailymail.co.uk

A The Daily Telegraph című tekintélyes konzervatív brit napilap bennfentes forrásai szerint Katalin nincs is Londonban, hanem férjével együtt szülei vidéki otthonában tartózkodik, csaknem 90 kilométerre a fővárostól. A lap által idézett források szerint készenléti tervek vannak arra, hogy ha a szülés a Berkshire megyei kis faluban, Buckleburyben lévő szülői házban indulna meg, és lefolyása a vártnál gyorsabbnak bizonyul, akkor az orvosok nem kockáztatnák meg a 90 kilométeres autóutat Londonig, hanem a hercegnőt Reading városának közkórházába szállítanák, amely nem egészen félórányira van a szülők otthonától. Itt született 1982-ben Katalin is.

Ebben az esetben az Egyesült Királyság majdani uralkodója meglehetősen hétköznapi körülmények közepette jönne a világra, a readingi Royal Berkshire Hospital szülészetének ugyanis nincs luxuskivitelű magánszárnya, és a kismamák általában négyágyas kórtermekben fekszenek.A St. Mary's kórház Lindo Wing nevű szülészeti magánklinikáján ugyanakkor luxusszállodákat megszégyenítő lakosztály várja a hercegnőt, műholdas televízióval, wifi-szolgáltatással, koktélbárral és naponta cserélt friss virágcsokor-költeményekkel. A kórház konyháján a legjobb séfek állnak készen arra, hogy a nap bármely szakában elkészítsenek bármilyen ételkülönlegességet, amelyet Katalin és férje éppen megkíván.

Itt az első éjszaka 6265 fontba (2,2 millió forintba), minden további éjszaka 2200 fontba (750 ezer forintba) kerül.Így ha Katalin hercegnő itt hozza világra gyermekét, és a szülés után a brit orvosi gyakorlatban szokásos három éjszakát tölti el a kórházban, a hercegi házaspár több mint tízezer fontos számlára számíthat.Bárhol szülessék is meg a hercegi utód, London ünnepi fogadtatásra készül. A majdani uralkodó világra jöttét 41 ágyúlövés adja majd hírül a londoni Hyde Parkban, további 62 a Tower erődje mellett, a parlamenttel szemközt emelkedő 135 méter magas óriáskerék, a London Eye szerkezetét pedig különleges fényszórók öltöztetik a brit nemzeti lobogó piros-fehér-kék színeibe.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 21. 08:00, hétfő | Bulvár

Csütörtökön kerül a mozikba Horvát Lili hipnotikus szerelmesfilmje

Horvát Lili új, hipnotikus filmjében egy szerelmes nő fantáziavilága keveredik a valósággal; a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre szeptember 24-én kerül országszerte a mozikba.

2020. Szeptember 20. 07:00, vasárnap | Bulvár

Andonik Jako Sport vendége MC Hawer - VIDEÓ

Milyen viszonyban van MC Hawer a sportokkal? A videóból kiderül!

2020. Szeptember 19. 07:00, szombat | Bulvár

Diéta Percek Varga Ferivel, sertéspörkölt tarhonyával - VIDEÓ

Feri megmutatja nekünk, hogyan lehet egy igazi magyaros sertéspörköltet diétásan elkészíteni. Jó étvágyat hozzá! :)

2020. Szeptember 18. 18:03, péntek | Bulvár

Andonik 4s vendégei: Gájer Bálint, MC Hawer és Tekknő - VIDEÓ

Ismét egy rendhagyó műsor a Balaton partjáról! Gájer Bálint, MC Hawer és Tekknő mesél első balatoni emlékeiről.