Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Május 20. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Győr24

Rotyogott a ponty Gyirmóton

Rotyogott a ponty Gyirmóton

Egymást érték a bográcsok a gyirmóti tónál, a gasztró kaland apropója pedig nem más volt, mint a Gyirmóti Halászléfőző Verseny, melyet idén második alkalommal, hagyományteremtő céllal rendeztek meg.

A tavalyi 11 csapathoz képest idén 24 együttes nevezett az Aranyhal Szabadidő Központban megtartott versenyre. A vidám társaságok már kora reggel az alapanyagok feldolgozásával foglalatoskodtak, hogy a kiírt határidőre, azaz délután 13 órára elkészüljenek a halászlevekkel. Persze minden nevező brigád a saját, titkos receptúrája alapján készítette a pikkelyesekből varázsolt finomságokat. „Mi még lófejet is tettünk a halászlevünkbe” – poénkodott portálunknak Füleki Zoltán, a Patnet Security csapatának szakácsa, majd gyorsan hozzátette: Viccet félretéve, 5 féle halból és rengeteg szeretettel készül a patentos csemege, ez a mi titkunk.”

Délelőtt a hangulat alaphangját Borkai Zsolt édesapja, Borkai István, vagy ahogy a gyirmótiak hívták Pista bácsi adta meg, aki elsőként a szervezőknek, majd a csapatoknak is külön-külön elhúzta, pontosabban elharmonikázta a kedvenc nótájukat.

„Tavaly hagyományteremtő szándékkal indítottuk el ezt a kezdeményezést, ami nem mellesleg jótékony célt is szolgál. Nemcsak Győr környékéről, hanem például Békéscsabáról is érkeztek versenyzők. Reméljük jövőre még nagyobb lesz az érdeklődés, azt szeretnénk, ha az egész tó területét ellepnék majd a szakácsok és társaik, na meg persze a gasztró kibicek” – hangsúlyozta a következő év terveit Szabó Jenő, Gyirmót polgármestere.

A finom halászlevek közül persze nehéz volt eldönteni, hogy melyik sikerült a legjobban, ezúttal sem volt könnyű a zsűrik dolga.

A nótaszó, a gyermekprogramok és a mesterien ízes étkek ezúttal is bebizonyították, hogy Gyirmótra mindig öröm ellátogatni, főleg ha halról van szó!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 09:14, péntek | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk! (PR)

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs.

2024. Május 17. 08:13, péntek | Helyi

Egész napos programok kicsiknek és nagyoknak – szombaton lesz a VIII. Gulyahajtás

Május 18-án, szombaton immár nyolcadik alkalommal szervezik meg Dunaszegen a gulyahajtást. A rendezvény idén is élményekkel teli családi kikapcsolódással kecsegtet.

2024. Május 17. 07:12, péntek | Helyi

Melléképület égett Écsen

Kerti hulladék égetéséből terjedt tovább a tűz egy melléképületre Écsen.

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.