Városlista
2024. február 28, szerda - Elemér

Hírek

2011. Október 08. 07:49, szombat | Bulvár
Forrás: STOP

Rózsa Gyuri ma is mosolyog, de már nem "úgy"

Rózsa Gyuri ma is mosolyog, de már nem

64 éves Rózsa György műsorvezető, aki egy televíziós táncversenyen a lánya partnere volt.

Tavaly alaposan ráijesztett a szeretteire, amikor elzáródott a nyaki ütőere, ezért meg kellett operálni, amibe akár bele is halhatott volna. "Nem félek a haláltól" - nyilatkozta a sikeres beavatkozás után, s magyarázatát is adta: mint köztudott, korán elveszítette szeretett feleségét, Kanyó Éva tornásznőt, akinek tragikus halála óta sajnos tisztában van vele, hogy az emberi élet mennyire törékeny.

A képernyőn örökké mosolygó és viccelődő "Rózsa Gyuri" valójában komoly ember, sikeres producer, akinek Magyar elsők című nagyszerű sorozata értékálló produkció. A nagyközönség persze inkább egykori szórakoztató műsoraiból emlékezik rá. 1980-ban került a tévé szórakoztató főosztályára, s már abban az évben megismerte az ország: ő vette át Vitray Tamástól a Kapcsoltam című telefonos játék műsorvezetését. Teljesítménye megosztotta a nézőket, egyik részük szinte rajongott érte, a másik pedig viccelődött rajta, az azonban kétségtelen, hogy stílusa akkoriban általános beszédtéma volt, különösen azután, hogy Gálvölgyi János remek paródiát csinált róla.

Később más vetélkedői, szórakoztató műsorai is népszerűek lettek, például a Leg... leg... leg... és a Legyen szerencsénk, valamint a Kamera Varieté és a Top-show. A vidám műsorok készítését a felesége halálakor hagyta abba, a tragédia nagyon megviselte, a lánya és szülei tartották benne a lelket. Lánya, Csilla neves táncművész, amint azt a Szombat esti láz című show-műsorban is láthattuk pár éve, s mivel a műsorban az apukájával versenyzett, az is kiderült, hogy Rózsa György is remekül táncol.

STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 06:00, péntek | Bulvár

Megsemmisült a Föld légkörében az ERS-2 földmegfigyelő műhold

Az előrejelzéseknek megfelelőan szerdán belépett a sűrű légkörbe és csaknem három évtized után megsemmisült az ERS-2 (European Remote Sensing Satellite-2) európai földmegfigyelő műhold - közölte a urvilag.hu hírportál.

2024. Február 21. 08:35, szerda | Bulvár

Kocsis Máté: nem figyelte meg a titkosszolgálat Magyar Pétert

Nem folyt titkosszolgálati megfigyelés Magyar Péterrel, Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférjével szemben