Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Március 17. 09:49, vasárnap | Belföld
Forrás: technika.us

Samsung Galaxy S4 - bemutatkozott a trónörökös

Samsung Galaxy S4 - bemutatkozott a trónörökös

Látványos bemutató közepette ismerkedhetett meg a világ az idei év egyik legnagyobb dobásával, a Samsung Galaxy S4 okostelefonnal. A leleplezésre magyar idő szerint március 15-én éjfélkor, New York-ban került sor.

Hónapok óta csak találgatni lehetett, hogy valójában milyen felszereltséggel fog érkezni az év egyik legjobban várt okostelefonja, a Samsung Galaxy S4. A dél-koreai gyáróriás magyar idő szerint március 15-én éjfélkor viszont hivatalosan is lerántotta a leplet az új zászlóshajójáról, méghozzá egy különleges és látványos bemutató kíséretében, a New York-i Radio City Music Hall-ban. Sokan szögletes formát vártak, a Galaxy S4 viszont inkább az S3-ból ismert lekerekített sarkokkal érkezik. Attól függően, hogy a világ mely részén vásároljuk meg, egy négymagos 1.9 GHz-es, vagy egy nyolcmagos 1.6 GHz-es processzort kapunk (hazánkban valószínűleg a négymagos változat lesz kapható). Az 5 colos, 1080p Full HD Super AMOLED érintőkiejlző a 441ppi pixelsűrűséggel káprázatos képet nyújt, melynek védelméről Corning Gorilla Glass 3 technológia gondoskodik. A készülék emellett 2GB RAM, illetve 16, 32 vagy 64GB belső memóriával rendelkezik, mely microSD kártyával további akár 64GB-tal is bővíthető. A 136.6 x 69.8 x 7.9 mm-es méretekkel és 130 gramm súlyú, polikarbonát anyagú Galaxy S4 hátulján autófókusszal és vakuval ellátott 13 megapixeles, míg elején Full HD felbontású videók rögzítésére is alkalmas 2 megapixeles kamera kapott helyet. Az Android 4.2.2 Jelly Bean operációs rendszert futtató szerkezet a szokásos vezeték nélküli kapcsolatokkal is bír, nevezetesen Wi-Fi-vel, Bluetooth 4.0-val, GPS-szel és GLONASS-szal, emellett az NFC, az infravörös LED, a gyorsulásmérő, a tájolásérzékelő, a giroszkóp, a barométer, a hő- és páratartalom érzékelő és az iránytű is a funkciók részét képezik. A szoftverek terén számos innováció debütál a Galaxy S4-ben, ilyen a több nyelvre fordító, a kommunikációt jelentősen megkönnyítő S Translator, a Smart Pause, ami automatikusan megállítja a videókat, ha nem nézünk oda, az S Health, vagyis egészségünk őrzője, és így tovább.

A Samsung Galaxy S4 okostelefon az ígéretek szerint valamikor április végén fog megjelenni 155 ország 327 szolgáltatójánál, áráról viszont a bemutatón nem esett szó.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.