Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Szeptember 21. 14:45, kedd | Sport
Forrás: NSO

San Franciscóban csupán a múltat ünnepelhették

San Franciscóban csupán a múltat ünnepelhették

A New Orleans Saints szinte végig vezetve, ám igencsak kiélezett végjátékban 25–22-re legyőzte vendéglátóját, a San Francisco 49erst a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) hétfő esti mérkőzésén.

A San Franciscó-iak a félidőben visszavonultatták Jerry Rice legendás 80-as számú mezét, és ezzel nagyjából le is tudták az erre az estére rendelt ünnepelni valót, csapatuk ugyanis legfeljebb nyomaiban és rövid időre emlékeztetett a Rice-féle csillogó, nyolcvanas-kilencvenes évekbeli alakulatra. Igazából nem is számíthattak másra, pontosan az történt, ami a két fél megelőző öt meccsén is: győzött a címvédő Saints.

A legutóbbi idényben a New Orleans a fantáziadús támadójátékával, az idén a nagyon is realisztikus védőjátékával nyerte meg a két csapat mérkőzését. Még csak nagyobb meglepetés sem érte Sean Payton vezetőedzőt, hiszen yardokban a 49ers volt a jobb (417-287), de a labdaeladásokból (4-0) már a Szentek profitáltak.

A hazaiak mindössze egyszer, a harmadik negyedben érezhették magukat nyeregben (14-9), de azt a játékrészt is a Saints zárta jobban (16-14). Az utolsó negyedet a 49ers a felkapaszkodás jegyében töltötte, ennek köszönhetően igen izgalmas lett a végjáték (22-22), amelyet az utolsó pillanatokban Drew Brees és Marques Colston akcióját követően Garrett Hartley döntött el 37 yardos mezőnygóljával.

A New Orleans története során először mondhatja el magáról, hogy két egymást követő idényt két győzelemmel nyit. Az alaposan kifütyült 49ers 2004 óta először bukta el az első két meccsét, ám hívei erősen remélik, hogy ezzel be is fejeződik a sajátos nosztalgiázás, ugyanis hat éve négy bukásig meg sem állt a gárda...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!