Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Június 25. 07:15, kedd | Belföld

Sanghajban díjazták a Genezis-t

Sanghajban díjazták a Genezis-t

Rendezői díjjal jutalmazta Bogdán Árpád alkotását, a Genezis-t a filmkritikusokból álló zsűri Ázsia legnagyobb presztízsű filmes rendezvényén, Sanghajban.

10 nap alatt 47 sanghaji moziban 522 film felvonultatását követően véget ért a 22. Sanghaji Nemzetközi Filmfesztivál, Ázsia nagyszabású filmes rendezvénye. A Filmalap támogatással készült Genezis a fesztivál „Belt and Road" elnevezésű válogatásában szerepelt, melyet „a fény és az élet" mottóval rendeztek meg és 24 ország egy-egy kurrens filmjét mutatta be, majd nagyszabású díjátadóval végződött a sanghaji Walt Disney színházban. Bogdán Árpád forgatókönyvíró-rendező és Dobos Tamás operatőr személyesen részt vett a premieren és a díjátadón.

Bogdán Árpád legutóbbi mozifilmje, a Genezis a bűn, a megtisztulás és az újjászületés drámája. A bibliai eredettörténet a társadalom legkülönbözőbb rétegeiből érkező emberek sorsán keresztül elevenedik meg. A Genezis világpremierje a 2018-as Berlinalén volt, azóta számos fesztivál tűzte műsorra - Spanyolországban, Németországban, Bulgáriában, Franciaországban és Olaszországban is díjazták a fesztivál zsűrik. A Filmalap nemzetközi értékesítési részlege, a HNFF World Sales több területre, köztük Kínára is eladta a Genezis forgalmazási jogait, így hamarosan a magyar film látható lesz Kínában.

A nemzetközi fesztiválközönség először Sanghajban láthatta a közelmúlt két legnagyobb magyar közönségsikerét, a Valami Amerika 3. és a BÚÉK című Filmalap támogatással készült alkotásokat. Bogdán Árpád Gettó Balboa című, két Magyar Filmdíjjal – legjobb dokumentumfilm, legjobb operatőr: Bordás Róbert – elismert fekete-fehér alkotását is bemutatták a sanghaji fesztiválon.

Bogdán Árpáddal itt beszélgettünk a Genezis-ről az ősbemutató előtt, Cseh Anna Marie-val, a film női főszereplőjével pedig itt.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő