Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Április 15. 12:00, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Ősbemutatóként Victor Hugo-regény szerepel a győri színház műsorában

Ősbemutatóként Victor Hugo-regény szerepel a győri színház műsorában

Victor Hugo A nevető ember című regényének színpadi változatát tűzi műsorára ősbemutatóként a jövő évadban Győri Nemzeti Színház.

Az új szezonban emellett Tasnádi István Finito című tragikomédiáját és a Jekyll és Hyde című musical szuperprodukciót is színre viszi a társulat - mondta Forgács Péter színházigazgató a következő évad programját ismertető csütörtöki sajtótájékoztatón.

Frank Wildhorn zenés horror thrillerét Molnár László rendezésében a Szegedi Szabadtéri Játékokon július 6-7-8-án játssza először az együttes, így minden valószínűség szerint akár 20 ezer néző is láthatja a győriek Jekyll és Hyde-előadását. A musical főszerepét maga a rendező, Molnár László alakítja, a női főszerepeket Janza Kata és Tunyogi Bernadett játssza. A lenyűgöző látványvilágot Kentaur álmodja színpadra, a jelmezeket Tordai Hajnal tervezi - hangsúlyozta a színidirektor, hozzátéve, hogy a darabot októberben mutatják be Győrben.

A további nagyszínházi előadásokról az igazgató elmondta: Tasnádi István Finito című tragikomédiájának bemutatásával a kortárs drámairodalom iránt érdeklődő nézők kedvében jár a teátrum. A produkcióban Tóth Gabival (képen), az egyik televíziós tehetségkutató műsorban feltűnt énekessel is találkozhat a közönség. Bródy Sándor A tanítónő című darabjának bemutatásával pedig többéves tradíciót követnek, amelynek keretében a magyar drámairodalom kiemelkedő műveit próbálják közelebb vinni a közönséghez - mutatott rá Forgács Péter.
Victor Hugo A nevető ember című regényének színpadi változata ősbemutató lesz, a romantikus szerelmi történetet Pozsgai Zsolt alkalmazta színpadra. A zenés darabok kedvelői minden bizonnyal örömmel veszik a János vitéz című daljátékot, az előadást Szűcs Gábor rendezi. Az évad utolsó nagyszínpadi bemutatójaként a Csinibaba című film eredeti színpadi változatát játssza a társulat.

A kamaraterem ad helyet az Apácák című musicalnek, amelynek különlegessége lesz, hogy élőzene emeli az előadás hangulatát. Az új évadban ugyancsak a kamarateremben állítják színpadra Molnár Ferenc A testőr című vígjátékát Guelmino Sándor rendezésében - mondta a színházigazgató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.