Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Szeptember 22. 14:45, szerda | Sport
Forrás: NSO

Schumacher első éjszakai versenyére készül

Schumacher első éjszakai versenyére készül

A hétvégén a Szingapúri Nagydíjjal folytatódik a rendkívül kiélezett Formula–1-es világbajnokság. Öt futammal a vége előtt még öt pilótának van esélye a végső diadalra, de a hétvégi futam nem csak emiatt lesz érdekes. Egyrészt M

A Szingapúri Nagydíj 2008-ban szerepelt először a Formula–1-es versenynaptárban, két évvel azt követően, hogy Michael Schumacher visszavonult a száguldó cirkusztól. Így a hétszeres világbajnoknak ismeretlen a Marina öbölben fekvő aszfaltcsík, ráadásul pályafutása során ez lesz az első éjszakai verseny – érthető tehát, hogy Schumi izgatottan várja a hétvégét.

„Mindig is szerettem megismerni új pályákat, így Szingapúr egész biztosan érdekes kaland lesz számomra" – beszélt a rá váró kihívásról a Mercedes pilótája.

„Három ok miatt várom különösen a hétvégét: új lesz számomra a pálya, városi versenyről van szó, és ez lesz pályafutásom első éjszakai futama. Sohasem volt különösebben nehéz számomra új pályákon versenyezni, mivel gyorsan tanulok és hamar felveszem a ritmust. A csapat szeretne jól teljesíteni, és mindent megteszünk azért, hogy olyan jó eredményt érjünk el, amilyet csak lehet" – bizakodott Schumacher.

A szingapúri pályát gyakran hasonlítják a legendás monacói aszfaltcsíkhoz, így a Renault szurkolói abban bíznak, hogy Robert Kubica képes lesz megismételni idei Monte-Carlói teljesítményét, amikor is a harmadik helyen ért célba. A lengyel pilóta azonban óvatos, hiszen nem tudja, mennyit változott az autó azóta.

„Semmit sem vehetünk biztosra. Igaz, hogy a versenynaptárban Szingapúr hasonlít a leginkább a monacóira, de a nagyhercegségbeli futam négy hónapja volt" – elemezte az esélyeket Kubica.

„Szeretném, ha most is olyan versenyképes és könnyen vezethető lenne az autónk, de a Formula–1-ben gyorsan változnak a dolgok, és elképzelhető, hogy nálunk is sok minden megváltozott" – tette hozzá a lengyel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!