Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2011. Március 12. 07:45, szombat | Sport
Forrás: NSO

Schumacher és Rosberg szárnyalt az átépített Mercedesszel

Schumacher és Rosberg szárnyalt az átépített Mercedesszel

Michael Schumacher zárta az élen a Formula–1-es csapatok barcelonai közös tesztjének pénteki gyakorlását, a Mercedes újításaival felszerelt „ezüstnyíllal” a felkészülés eddigi legjobb barcelonai eredményért érte el. Az átépítet

A Mercedes-istálló pénteken a Formula–1-es csapatok barcelonai tesztelésének negyedik napján bevetette a legutóbbi fejlesztésekkel felszerelt W02-es versenygépét, amellyel Michael Schumacher szenzációs, 1:21.268 perces köridőt ért el – messzemenő következtetéseket a titkolt üzemanyag-mennyiségek miatt nem lehet levonni az eredményéből, az idő mégis biztató.

A csapat annyira elégedett volt a kocsival, hogy mindjárt Nico Rosbergnek is lehetőséget adott a kipróbálására. Mivel erre a napra csak Schumacher menete volt tervezve, az interneten a hétszeres világbajnok szurkolói szitokáradatot szórtak a csapatra, amely azzal magyarázta meg Rosberg bevetését, hogy szombatra esőt jósolnak, és a sárga sisakos pilótának is esélyt adtak arra, hogy száraz pályán kipróbálja a gépet.

Norbert Haug délelőtt még meglehetősen visszafogottan beszélt csapata formájáról, Ross Brawn a nap közben már derűlátóbb volt.

„Egyértelmű, hogy előreléptünk, de hogy ez mire lesz elég, csak Ausztráliában derül ki – mondta a manchesteri szakember. – Úgy gondolom, egy-két csapat meg sem villantotta, mire képes az autója valójában, de úgy érzem, lehet keresnivalónk, és nem írnak le előre minket."

A két Mercedes közé Fernando Alonso fért be másodiknak, a Ferrari spanyol pilótája a Scuderia szokása szerint nem sebességben, hanem megtett körök számában (141) emelkedett ki a mezőnyből. A második legtöbb kört Heikki Kovalainen tette meg a Lotusszal – úgy tűnik, a zöld-sárgáknál folytatódik a tavalyi trend, azaz akkor működik igazán jól az autó, ha a finn ül benne, és nem Jarno Trulli…

A Red Bull a világbajnok Sebastian Vettellel szürke napot zárt, 63 köre és közepes időeredménye azt sejtette, hogy a Red Bull olyan edzésprogramot végzett, amelynek már nem a teljesítmény állt a középpontjában. Zárásnak Vettel autója lerobbant a pályán, az edzést emiatt nem kockás, hanem piros zászlóval intették le.

Az utóbbi napok nagy beszédtémája volt, hogy a gyorsan kopó abroncsok miatt nagy visszaesés képzelhető el a pilóták köridőinél. Kobajasi Kamui és Jaime Alguersuari szerint könnyen előfordulhat, hogy a verseny hajrájában a lekörözött Virgin- vagy Hispania-pilóta friss lágy gumikat kapva gyorsabbá válik a kopott kemény keverékű abroncson száguldó Ferrari- vagy Red Bull-versenyzőnél, és könnyedén megelőzi.

Ezt támasztja alá, hogy a pilóták pénteken 12-15 kört tudtak megtenni egy készlet abronccsal Barcelonában, s amikor Alonso tovább próbálkozott, körei egymás után öt-hat másodperccel romlottak, és már 1:50 perc fölötti eredményeket futott.

„Az idén nem gyorsasági, hanem megbízhatósági versenyzést kell bemutatnunk – mondta Alguersuari. – A Hispania új gumikon gyorsabb lesz, mint a Ferrari a kopottakon, és meg fogja előzni. A hátsó kerekeken nagyon gyorsan kopnak az abroncsok, furcsa lesz így versenyezni."

A spanyol elmondta, a csapat nem adott lehetőséget pilótáinak az időmérő szimulációjára, ezért nehéz lesz az Ausztrál Nagydíj kvalifikációja. „Nincs mit tennem, tökéletesen megbízom a mérnökeinkben" – mondta Alguersuari.

Kobajasi is hasonló aggályairól beszélt, hozzátéve, szerinte a nézők nem veszik majd jó néven, hogy a kiscsapatok pilótái a versenyen előzgetik a nagycsapatok versenyzőit, még akkor sem, ha körhátrányukat veszik vissza.

A csütörtöki tesztnapot az élen záró csapattársa, a mexikói Sergio Pérez meglehetősen visszafogottan beszélt részsikeréről.

„A teszteredményem után otthon sokan azt várják tőlem, hogy megnyerem az idény első versenyét, de tudom, hogy ez nem fog megtörténni, mi a középmezőnyben csatázunk majd" – fogalmazott Pérez.

Szombaton a csapatok nagy része elhagyja Barcelonát, csak a Ferrari, a McLaren, a Mercedes, a Williams és az autóját pénteken bemutató, de a próbaköreit szombatra halasztó Hispania köröz, várhatóan esőben – igaz, az időjósok péntek délutánra is esőt jósoltak, de nem érkezett meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:22, hétfő | Sport

Ultrabalaton - Rekordok várhatók a 211 km-es versenyen

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén, a 18. alkalommal sorra kerülő NN Ultrabalatonon, amelyet csütörtöktől vasárnapig rendeznek meg balatonfüredi versenyközponttal.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.