Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Február 25. 07:13, vasárnap | Helyi

Se utazás, se pénz: győrieket is átvert a szlovák utazási iroda

Se utazás, se pénz: győrieket is átvert a szlovák utazási iroda

Egy olvasónkat és ismerőseit közel hétmillió forinttal vert át egy dunaszerdahelyi utazási iroda.

A nyilvánosság erejében bízva olvasónk nyílt levelet írt abban a reményben, esetén okulva másokat már nem tud megkárosítani a dunaszerdahelyi utazási iroda.

“Csalás áldozata lettem. Sajnos nem csak én, hanem még sokan mások is Győrből. Egy dunaszerdahelyi utazási irodával korábban többen is utaztunk, eddig tisztességesen működött a cég. Megbíztunk bennük. Hiba volt.

Az utóbbi 2-3 hónapban az utazások nem valósulnak meg és az átadott pénzek sorra tűnnek el. Csak az ismeretségi körünkben ez csaknem 7 millió forint. Se utazás, se pénz.

Szeretném mások figyelmét is felhívni rájuk. Különösen fontosnak tartom ezt a nyári nyaralások foglalása miatt, ugyanis áron alul kínálják az utazásaikat, de sajnos a pénzt nem fordítják foglalásra, hanem a korábbi pénzügyi lyukakat foltozzák belőle.

Alapítottak egy másik céget, oda mentik jelenleg a befizetésekből a pénzt. Nekünk és másoknak is szomorú perceket okozva.

Február 15-én feljelentést tettem Szlovákiában, sok esélyt ugyan nem látok a pénzünk visszaszerzésére, de ha csak egy másik potenciális károsultat sikerül megmentenem, akkor úgy érzem, talán tettem valamit a bűnszervezet ellen.”

Szlovákiában több hírportál is írt a csaló utazási irodáról
Győrbe sajnos nem ért el az ügy, pedig Szlovákiában már egészen nagy nyilvánosságot kapott a dunaszerdahelyi utazási iroda csalása. Több hírportál foglalkozott a csalókkal, sőt, Facebookon egy (azóta megszűnt) csoportban gyűltek össze azok, akiket átvert a cég.

A parameter.sk azt írja, főképpen egzotikus utazásokkal kapcsolatban akadtak problémák, valószínűleg azért, mert ezeket az utakat jóval kedvezőbb áron kínálták, mint a konkurens irodák. A szlovák hírportál több esetről is beszámol, közös bennük, hogy a cég a pénzt elvette az utazni vágyóktól, de utazni már nem tudtak.

Írnak többek között egy károsult hölgyről, aki 12 személyre foglalt utazást Thaiföldre: az utolsó percig hitegették őket, hogy minden rendben van. Repülőjegyeket és vouchert is kaptak a hotelba, de mind érvénytelen volt. Telefonáltak a szállásra, ahol azt az információt kapták, hogy nincs kifizetve. Ugyanez történt a repülőjegyekkel is.

Az utazási irodák szövetsége is kizárta őket
A parameter.sk összefoglalója szerint a cég bevételei évről évre szépen emelkedtek, 2019-re meghaladta a 3,1 millió eurót az éves bevétel. A covid sokak számításait keresztül húzta, így az utazási irodákét is. A dunaszerdahelyi cég némi visszaesés után azonban 2022-ben a legsikeresebb évüket zárta: 3,5 millió eurót könyvelhettek el.
A járvány alatt visszatérítendő támogatást vettek fel a szlovák pénzügyminisztériumtól, ezt viszont mostanáig sem tudták visszafizetni, az egyik legnagyobb adósnak számítanak 387 ezer eurós kötelezettségükkel. Sőt, a Szlovák Utazási Irodák Szövetsége ki is zárta a céget az alapszabályuk és az etikai kódexük súlyos megsértése miatt.

Megnéztük személyesen
Elmentünk Dunaszerdahelyre a csaló utazási irodába: ottjártunkkor zárva voltak, az ablakon át benézve úgy tűnt, régóta nem járt ott senki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.