Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Október 20. 11:20, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Sebészeti röntgen képerősítő készülék a kórháznak

Sebészeti röntgen képerősítő készülék a kórháznak

Korszerű műszerrel gazdagodott a kardiológiai osztály eszközparkja. A 43 millió forintos berendezéshez a győri önkormányzat húszmillió forint támogatást nyújtott.

Az új berendezést 2011. október 19-én adták át. Borkai Zsolt polgármester az eseményen elmondta, az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a kórház, illetve a győriek egészségét szolgáló programok támogatására. A kórházfejlesztéshez például a város több mint százmillió forint értékű területet biztosított. A most átadott eszközhöz is szívesen nyújtott támogatást az önkormányzat, hiszen az a kardiológiai osztályon folyó munka színvonalát emeli.

Hajba Ferenc a Szívkatéterezés Győr Alapítvány elnöke kifejtette, az alapítvány 2005-óta támogatja a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház szakmai munkáját. Többek között finanszírozta a szívkatéteres laboratórium kialakítási munkálatainak jelentősebb részét, a Kardiológiai Osztály felújítását, az eddig működő helikopter leszállópálya kiépítését, valamint számos drága műszer beszerzését, összességében több mint 100.000.000-Ft értékben.

Az alapítvány magánszemélyek, vállalkozók, cégek, egyéb alapítványok és szervezetek valamint Győr Megyei Jogú Város adományaiból képes ezeket a fejlesztéseket elvégezni.

Dr. Dézsi Csaba András osztályvezető főorvos hozzátette, a korábbi készülék több mint 30 éves, teljesen elavult és leamortizált volt. A gép beszerzése alapfeltétele volt a modernebb pacemaker kezelések, defibrillátor pacemaker, biventricularis pacemaker beültetés bevezetésének.

Ezt megelőzően a Szívkatéterezés Győr Alapítvány egy modern Pacemaker Ambulanciát alakított ki a Kardiológiai Osztály területén, melyben a betegeket XXI. századi körülmények között vizsgálhatják a szakemberek. Az ambulancia műszerezettsége és a szakemberek képzettsége már lehetővé teszi a korszerű készülékek programozását és ellenőrzését.

Dr. Tamás László János főigazgató főorvos a kórház nevében mondott köszönetet a városnak és az alapítványnak a támogatásért. Mint mondta, a berendezés segítségével korszerűbb, hatékonyabb ellátást tudnak biztosítani a betegek számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.