Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2010. Május 13. 14:35, csütörtök | Belföld
Forrás: FH

Segítség a családnak a tragédia után

Segítség a családnak a tragédia után

Bankszámlát nyitottak és gyűjtést szerveznek annak a hódmezővásárhelyi családnak, akiknél fia megmentése közben az édesapa fulladt bele a Tiszába. A család az apa halála miatt anyagilag is összeomlott, az özvegy édesanya rokkantnyugdí

A mártélyi Tisza parton horgászott fiaival az apa, amikor az egyik fiú horgászbotját elvitte egy hal. A fiú a bot után ugrott, de az iszapos parton azonnal elsüllyedt.

„Süllyedtem lefele, apukám meg beugrott értem és akkor úgy jöttünk volna kifele, akkor őt lehúzta, én meg kijöttem" - mondta Németh Roland.


„Háromszor buktak le a víz alá, kétszer még egymásnak bírtak segíteni, harmadjára már Rolit apukám meglökte, hogy a part fele bírt jönni, én akkor beljebb léptem, segítettem neki, apukám már lement a víz alá, aztán Rolinak segítettem kijönni" - mondta Németh Zoltán


A két fiú csak ekkor vette észre, hogy édesapjuk eltűnt. Azonnal hazatelefonáltak és kérték édesanyjukat, hogy hívjon segítséget. Édesapjukat a tűzoltók találták meg a part közelében.

Szótlanul ülnek a gyerekek lakásuk előtt a lépcsőn. Édesanyjukban is a fiúk tartják a lelket, éjszaka mellette alszanak, hogy ne legyen egyedül. Az apa halálával kilátástalan helyzetbe került a család.

„Nem tudom a villanyt sem kifizetni, egyelőre a lakbér is kérdéses, hogy ki tudom-e fizetni, mert most ki kell, hogy vegyem a rokkantnyugdíjamat, mindet, hogy tudjunk élni" - mondta Özv. Németh Zoltánné.

Mindhárom gyerek magas vérnyomással, egyikük cukorbetegséggel küszködik. Gyógyszereik kiváltása mellett másban is számíthatnak az önkormányzatra.

„A szociális segélykeretből a temetési költségeket, a lakásfenntartás következő hónapokban várható fenntartási költségeit, gyermekvédelmi támogatást" - mondta Kószó Péter alpolgármester.

Az önkormányzatnál számlát nyitottak a bajba került család megsegítésére, emellett azt is megígérték az édesanyának, hogy gondoskodnak a három fiú taníttatásáról is.


Az adományokat a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány bankszámlaszámára várják:

10200184-28114116 (K&H Bank Rt.)

Kérik, hogy a megjegyzés vagy közlemény rovatba írják be: Adomány a Németh család számára.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 04. 15:09, hétfő | Belföld

Eltűnt a Kis-Duna-ágban a büntetés-végrehajtás két munkatársa

Eltűnt a büntetés-végrehajtás két munkatársa Rácalmás közelében hétfő délelőtt a Kis-Duna-ághoz tartozó területen - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) az MTI-vel.

2022. Július 04. 14:07, hétfő | Belföld

Meghalt egy siklóernyőt, vádat emeltek a katonai mentés ügyében

Vádat emeltek a vértesszőlősi katonai mentés ügyében - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

2022. Július 04. 12:48, hétfő | Belföld

Kigyulladt egy társasházi lakás Debrecenben, nyolc embert kórházba vittek

Kigyulladt egy társasház harmadik emeleti lakása Debrecenben hétfőn kora reggel, nyolc embert vittek kórházba - közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóügyeletese az MTI-vel.

2022. Július 04. 08:54, hétfő | Belföld

Ismét fokozódik a kánikula

A hidegfront megérkezése előtt hétfőn még újra fokozódik a hőség - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében.