Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Május 23. 18:07, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok

Segítséggel buktak le a csalók

Segítséggel buktak le a csalók

Bejelentések alapján leplezte le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a tűzifacsalókat.

Több állampolgári bejelentés alapján indított „forró nyomon” telefonos próbavásárlást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az akció eredményre vezetett, illetve hozzájárult a tűzifával illegálisan üzérkedők leleplezéséhez. Az újabb visszaélések elkerülése érdekében a vásárlókra veszélyes adatokat természetesen haladéktalanul közzéteszi a hivatal, valamint továbbra is kéri a lakosság támogató együttműködését, elővigyázatos hozzáállását a tűzifacsalókkal szembeni küzdelemben.

A Nébih több lakossági bejelentést kapott egy közösségi oldali hirdetés kapcsán, amelyben a hirdető tűzifa-végkiárusítást ajánlott az érdeklődők figyelmébe, mégpedig rendkívül kedvező áron, Magyarország egész területére. Az irreálisan csalogató ajánlat kapcsán különösen gyanúsnak találták a bejelentők, hogy a hirdető azonnali előreutalást kért arra hivatkozva, hogy az irodájukat éppen felújítják, de így is szeretnék a megrendeléseket soron kívül teljesíteni.

A jelzések alapján a Nébih erdészeti felügyelője szintén leadta telefonos megrendelését és hamarosan meg is kapta a számlaszámot sms-ben, amire utalnia kellett volna a pünkösd hétfői szállítás érdekében.

„A csalók nagyon kedvesek voltak, eljátszották, hogy a rendelés minden adatát felveszik, minden kérdésre türelmesen és kedvesen válaszoltak. A bizalom erősítése érdekében Hegyi Balázs nagyon kedves hangú „felesége” Tóth Laura nem sokkal a megrendelés után vissza is hívta az erdőfelügyelőt. Miután a kolléga azonosította magát, a hívást megszakították és többé nem voltak elérhetőek” – olvasható a Nébih közleményében.

A hivatal felhívja a lakosság figyelmét, hogy a +36-20-492-0492 telefonszámon, a 11600006-00000000-95177458 számlaszám megadásával csalók hirdetnek akciós tűzifát, ezt a szolgáltatást semmiképpen ne vegyék igénybe!

A Nébih a próbavásárlások során birtokába jutott adatok és információk alapján a szükséges intézkedéseket megteszi, egyúttal köszöni a bejelentőknek, hogy elősegítették mások megkárosításának megelőzését.

Címkék: csaló, tűzifa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.