Városlista
2019. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2010. Január 12. 13:35, kedd | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Semmissé válhat az ingatlanadó?

Semmissé válhat az ingatlanadó?

Már több mint 150 ezren használták eddig az APEH ingatlan kalkulátorát. A program pénteken kezdett működni az adóhivatal honlapján. Közben az Alkotmánybíróság hétfőn elkezdte tárgyalni a vagyonadót - döntés februárban várható. A k

Rengetegen voltak kíváncsiak arra, hogy mennyit ér az otthonuk. Több mint 150 ezren használták az adóhivatal kalkulátorát péntek óta. Itt egyebek mellett azt kell megadni, hogy hol van az ingatlan, mikor épült, mikor volt felújítva, ezután a program megadja az ingatlan becsült értékét.

Közben még az is lehet, hogy a kalkulátor feleslegessé válik. Az Alkotmánybíróság hétfőn kezdett tárgyalni az ingatlanadót is tartalmazó vagyonadóról. A kormány szerint a törvény alkotmányos.

„Okult a kormány az Alkotmánybíróság korábbi döntéseiből ezért úgy alkotta meg a vagyonadót, hogy a forgalmi értékre alapuljon, ezért alkotmányosnak tekintjük" - mondta Szollár Domokos kormányszóvivő.

A kormány erre az évre 50 milliárd forint bevételre számít az ingatlanadóból. A miniszterelnök szerint ez nagyon hiányozna az idei költségvetésből. A Fidesz viszont azt mondja, ők már ezzel az összeggel nem is számoltak. Az Alkotmánybíróság döntése februárban várható.


Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 24. 08:38, szerda | Belföld

Csökkent az üzemanyagok ára

A Mol 6 forinttal csökkentette a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán.

2019. Július 24. 08:34, szerda | Belföld

Extrém UV-B-sugárzásra figyelmeztetnek

Szerdán a figyelmeztetési értéket meghaladó, 8-as (extrém) UV-B-sugárzás várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden az MTI-vel.

2019. Július 24. 07:45, szerda | Belföld

Élettelenül lebegett a Balatonban – a szabadnapos rendőr megmentette

Hétfőn délután egy balatonalmádi strandon eszméletét veszítette az egyik strandoló a vízben. Kicsin múlott, hogy meg tudták menteni az életét.

2019. Július 24. 07:02, szerda | Belföld

Ismét csökkent az üzemanyagok ára

A Mol 6 forinttal csökkentette a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán.