Városlista
2019. december 9, hétfő - Natália

Hírek

2010. Január 12. 13:35, kedd | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Semmissé válhat az ingatlanadó?

Semmissé válhat az ingatlanadó?

Már több mint 150 ezren használták eddig az APEH ingatlan kalkulátorát. A program pénteken kezdett működni az adóhivatal honlapján. Közben az Alkotmánybíróság hétfőn elkezdte tárgyalni a vagyonadót - döntés februárban várható. A k

Rengetegen voltak kíváncsiak arra, hogy mennyit ér az otthonuk. Több mint 150 ezren használták az adóhivatal kalkulátorát péntek óta. Itt egyebek mellett azt kell megadni, hogy hol van az ingatlan, mikor épült, mikor volt felújítva, ezután a program megadja az ingatlan becsült értékét.

Közben még az is lehet, hogy a kalkulátor feleslegessé válik. Az Alkotmánybíróság hétfőn kezdett tárgyalni az ingatlanadót is tartalmazó vagyonadóról. A kormány szerint a törvény alkotmányos.

„Okult a kormány az Alkotmánybíróság korábbi döntéseiből ezért úgy alkotta meg a vagyonadót, hogy a forgalmi értékre alapuljon, ezért alkotmányosnak tekintjük" - mondta Szollár Domokos kormányszóvivő.

A kormány erre az évre 50 milliárd forint bevételre számít az ingatlanadóból. A miniszterelnök szerint ez nagyon hiányozna az idei költségvetésből. A Fidesz viszont azt mondja, ők már ezzel az összeggel nem is számoltak. Az Alkotmánybíróság döntése februárban várható.


Ezek érdekelhetnek még

2019. December 09. 10:53, hétfő | Belföld

Két inkubátorra is elegendő pénz gyűlt össze a családszervezetek jótékonysági vásárán

Két inkubátorra is elegendő pénz gyűlt össze a családszervezetek adventi jótékonysági vásárán, amelyet december elsején tartottak a MOM Sportközpontban - közölte a Fiatal Családosok Klubjának alapítója hétfőn az M1-en.

2019. December 09. 10:48, hétfő | Belföld

A turizmus legszebb karácsonyfáját keresik – fotópályázat

A szakma legszebb karácsonyfáját keresik. Fotózd le, ők pedig megmutatják a széles szakmai közönségnek, és megszavaztatják. A legszebb fát beküldő cég, helyszín, díjat kap.

2019. December 09. 09:52, hétfő | Belföld

Kigyulladt egy forgácslapgyártó üzem

Kigyulladt egy forgácslapgyártó üzem Magyarszecsődön - közölte honlapján a Katasztrófavédelem.

2019. December 09. 09:27, hétfő | Belföld

Megválasztották az idei év legjobb magyar mézét

A 12. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon szombaton hirdették ki a fajtamézek versenyének eredményét és az idei év legjobb magyar mézét.