Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2010. Április 28. 10:30, szerda | Helyi
Forrás: gyor.hu

Shell Eco-marathon Europe - VLASZ A KRNYEZETI KIHVSOKRA

Shell Eco-marathon Europe - VLASZ A KRNYEZETI KIHVSOKRA

Az idei évben május 6-án és 7-én rendezik a Shell Eco-marathon Europe nevű, üzemanyag takarékossági autós versenyt a németországi Lausitzring pályáján. A verseny lehetősé

A versenyen a Széchenyi István Egyetem az idei évben is a mérnökhallgatókból és oktatókból álló SZEnergy Team nevű csapatával lesz jelen - mondta el Pup Dániel gépészmérnök-jelölt, a csapat egyik koordinátora. A győri egyetemisták az eddigi években is nagy sikereket értek el a versenyen, s remélik, a jó szereplés az idén is folytatódik. Egy teljesen új fejlesztésű autóval indulnak a városi napelem meghajtású kategóriában. A hallgatók a járművet, az eddigi évek során szerzett tapasztalatok alapján tervezték és építették.

Az idei, 26. Shell Eco-marathon Europe versenyen 22 ország 213 csapata vesz részt Lausitzban, Németországban. A kihívás egyszerű: megtervezni, megépíteni és vezetni a legtakarékosabb autót egy meghatározott távon.

Magyarországról az budai Egyetem, a Kecskeméti Főiskola és a már kétszer napelemes kategória győztes, győri Széchenyi István Egyetem SZEnergy Team (http://szenergy.sze.hu) csapata vesz részt az izgalmas versenyen.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 09:13, kedd | Helyi

Megváltozott a Pannon-Víz címe

Érdekes változás történt a Pannon-Víz Zrt. életében, ugyanis a társaság Országút u. 4. szám alatti székhelyének és egyben központi irodaházának címe több mint 50 év után Imaház u. 1. számra változott.

2024. Május 21. 08:10, kedd | Helyi

A Kocka nem csak a külföldieket vonzza

A Széchenyi István Egyetem és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) Nyugat dunántúli Regionális Igazgatósága közötti jó kapcsolat a hallgatók és vendégprofesszorok érdekében jött létre.

2024. Május 21. 07:16, kedd | Helyi

Korszerű várakozási feltételeket teremtettek a győri kórházban

A győri kórház három épületében, valamint a Szent Imre úton lévő rendelőintézetben is érintőkijelzős automaták fogadják a szakrendelésre érkezőket. Az új rendszer ötven különböző szakrendelésen működik már.

2024. Május 20. 09:15, hétfő | Helyi

Világranglista: a legjobbak közé került a győri egyetem

A lista készítői egyebek mellett vizsgálták a publikációk idézettségét és a kutatásból származó bevételeket.