V√°roslista
2024. j√ļnius 22, szombat - Paulina

Hírek

2010. √Āprilis 28. 10:30, szerda | Helyi
Forr√°s: gyor.hu

Shell Eco-marathon Europe - VŃLASZ A K÷RNYEZETI KIHÕVŃSOKRA

Shell Eco-marathon Europe - VŃLASZ A K÷RNYEZETI KIHÕVŃSOKRA

Az idei évben május 6-án és 7-én rendezik a Shell Eco-marathon Europe nevű, üzemanyag takarékossági autós versenyt a németországi Lausitzring pályáján. A verseny lehetősé

A versenyen a Széchenyi István Egyetem az idei évben is a mérnökhallgatókból és oktatókból álló SZEnergy Team nevű csapatával lesz jelen - mondta el Pup Dániel gépészmérnök-jelölt, a csapat egyik koordinátora. A győri egyetemisták az eddigi években is nagy sikereket értek el a versenyen, s remélik, a jó szereplés az idén is folytatódik. Egy teljesen új fejlesztésű autóval indulnak a városi napelem meghajtású kategóriában. A hallgatók a járművet, az eddigi évek során szerzett tapasztalatok alapján tervezték és építették.

Az idei, 26. Shell Eco-marathon Europe versenyen 22 ország 213 csapata vesz részt Lausitzban, Németországban. A kihívás egyszerű: megtervezni, megépíteni és vezetni a legtakarékosabb autót egy meghatározott távon.

Magyarországról az ”budai Egyetem, a Kecskeméti Főiskola és a már kétszer napelemes kategória győztes, győri Széchenyi István Egyetem SZEnergy Team (http://szenergy.sze.hu) csapata vesz részt az izgalmas versenyen.


Ezek érdekelhetnek még

2024. J√ļnius 22. 09:13, szombat | Helyi

Nyári diákmunka kétszázezer bruttóért

√Črdemes sietni, j√ļliust√≥l indul a k√∂zponti di√°kmunka program, sok telep√ľl√©sen m√°r csak a h√©ten lehet jelentkezni. Napi hat √≥r√°√©rt havi 200 ezer brutt√≥t kereshetnek.

2024. J√ļnius 22. 09:12, szombat | Helyi

T√°pszentmikl√≥son √©p√ľl a k√∂z√∂ss√©gi t√©r

MegkezdŇĎd√∂tt a T√°pszentmikl√≥si K√∂z√∂ss√©gi T√©r √©p√≠t√©se a munkater√ľlet √°tad√°s√°val ‚Äď jelentette be a Facebook-oldal√°n Kov√°cs J√≥zsef polg√°rmester.

2024. J√ļnius 22. 07:12, szombat | Helyi

M√°r bontott√°k a h√°zat, amiben a r√©gi gazda otthagyta kuty√°j√°t (FOT√ďK)

Egy bont√°s alatt l√©vŇĎ h√°zb√≥l mentett ki kuty√°t A Szurkol√≥k az √Āllatok√©rt ‚Äď GyŇĎr Alap√≠tv√°ny, a lehull√≥ t√∂rmel√©kek k√∂zt reszketŇĎ n√©metjuh√°szt mag√°ra hagyta az elŇĎzŇĎ tulajdonos ‚Äď k√∂z√∂lt√©k a szervezet Facebook-oldal√°n

2024. J√ļnius 21. 09:13, p√©ntek | Helyi

Teqball ob ‚Äď Izs√°k √©s Bl√°zsovics gyŇĎz√∂tt egy√©niben GyŇĎrben

Izs√°k Anna √©s Bl√°zsovics √Ād√°m nyerte egy√©niben a MOL Orsz√°gos Teqball Bajnoks√°g III. √©s egyben utols√≥ fordul√≥j√°t.