Városlista
2020. augusztus 4, kedd - Domonkos

Hírek

2017. Március 07. 13:05, kedd | Külföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Síelőket sodort el egy lavina a francia Alpokban

Síelőket sodort el egy lavina a francia Alpokban

Síelőket sodort el kedd délelőtt egy lavina egy sípályán a francia Alpokban - közölte a helyi csendőrség.

A France3 francia közszolgálati televízió helyszíni tudósítója szerint senki nem sérült meg a hógörgetegben, a hegyi mentők befejezték a helyszínen a munkát.

A sípálya vezetősége megerősítette, hogy befejeződött a kutatás. Nincsenek áldozatok, csak néhány síelőt "elcsapott" a lavina okozta szélfúvás, ez okozta az ijedséget.

A baleset ismételten Tignes település sípályáján történt, ahol február közepén három francia snowboardos - egy család tagjai - és kísérőjük halt meg egy lavinaomlásban.

Korábban a csendőrség szóvivője még azt mondta, hogy a szemtanúk szerint sokan vannak a hógörgeteg alatt.

A mentési munkálatokat nehezítették a rossz időjárási viszonyok, amelyek miatt egyelőre helikoptert nem lehet a helyszínre küldeni, a hegyi mentők gyalog próbálták megközelíteni a baleset helyszínét.

A riasztást reggel 10 órakor kapta a csendőrség.

Kedden a lavinaveszélyt 4-esre jelezték az ötös fokozatú skálán a környékbeli sípályák a lezárt pályákon és a pályákon kívül, de az nem vonatkozott arra a pályára, ahol a baleset történt, ott ugyanis engedélyezett volt a síelés.

Az idei síszezon kezdete óta 14 lavinabaleset történt a francia Alpokban és a Pireneusokban, ezekben heten vesztették életüket. Tavaly 45 hóomlásban 21-en meghaltak.

Címkék: alpok, francia, lavina, síelő

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 04. 17:05, kedd | Külföld

Újabb hatalmas tanzanitot talált a néhány hónapja milliárdossá vált tanzániai bányász

Miután júniusban két rekordméretű tanzanit drágakövet találva egyik napról a másikra milliárdossá vált, újabb nagyméretű, kétmillió dollárt (545 millió forintot) érő tanzanitra bukkant egy tanzániai bányász.

2020. Augusztus 04. 12:00, kedd | Külföld

Donald Trump amerikai elnöki rendeletet írt alá a munkahelyek külföldiekkel szembeni védelméről

Donald Trump hétfőn rendeletet írt alá az amerikai munkahelyek védelméről, amely azt kívánja megakadályozni, hogy külföldi munkavállalókat, akár alkalmi munkára is, amerikai munkavállalók helyére vegyenek fel.

2020. Augusztus 04. 10:03, kedd | Külföld

A koronavírus-fertőzöttek száma 18,2 millió, a halálos áldozatoké 692 ezer a világon

A világon 18 224 253 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 692 679, a gyógyultaké pedig 10 865 548 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem keddi adatai szerint.

2020. Augusztus 04. 05:00, kedd | Külföld

Felére csökkentek a Ferrari eladásai a második negyedévben

Közel megfeleződött a sportkocsigyár értékesítési árbevétele is és töredékére esett a nyeresége a járványügyi korlátozások és termelésének mintegy két hónapnyi leállítása miatt.