Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Június 21. 11:47, kedd | Helyi sport
Forrás: Győri ETO FC

SIKERES ÉVET ZÁRTAK A GYŐRI FUTSALOSOK

SIKERES ÉVET ZÁRTAK A GYŐRI FUTSALOSOK

A Rába ETO férfi futsalosai újra minden címet elhódítottak a 2015/16-os szezonban. Mellettük a női Árkád ETO és az utánpótlás csapatok is szép sikereket értek el.

Jordi Illa Solé vezette férfiak a Felsőház 8. fordulójában a legnagyobb rivális otthonában, Dunaújvárosban védték meg Bajnoki címüket, miután meggyőző játékkal győztek a Dunaferr ellen. A lendületben maradt hatszoros bajnok az utolsó két fordulóban is remekelt, 100%-kos teljesítménnyel 13 pont előnnyel végzett a rájátszásban az élen.

A női csapatunk az Árkád ETO az Alapszakasz harmadik helye után javított és a Szekszárd elleni drámai visszavágón kivívta a döntőbe jutást. Az ASTRA várt a mienkre döntőben, a győri nők az ígéretes 3-3-as idegenben elért döntetlen után sajnos 0-3-as vereséget szenvedtek a háromszoros Címvédő Kiskunfélegyháza ellen, így másodszor szerezték meg az ezüstérmet a bajnokságban. A csapat a Magyar Kupa Final Fourba is bejutott és az értékes harmadik helyet szerezte meg a Tolnával együtt a címvédő Astra és a HTE mögött.

Felnőtt csapataink mellett az ETO Futsal UP gárdái is remekül szerepeltek, hiszen mind a hat korosztály megnyerte az Alapszakaszt, és a Regionális bajnokságot, majd a kisebbek az U11-esek kivételével a középdöntőből bejutottak az országos Final Fourba.

A döntő az U15-ös csapatnak sikerült a legjobban, akik a Dunakeszi Kinizsi együttesét verték 3-2-re ádáz küzdelemben, egy gólos hátrányból fordítva.

Az U13-asoknak Budafokon nem jött ki a lépés, és az igen értékes országos negyedik hellyel jöhettek haza. Sajnos a végére megtört a lendület, a csapat nem tudta a váci középdöntőben mutatott teljesítményét megismételni, igaz sérülések sújtották az igen erősen ETO Futsal U13-as gárdáját.

Sajnálatos, hogy a bajnokesélyes U16 lányok nem tudtak elutazni a sűrű programjuk miatt a leány négyes döntőre, de vigasztalódtak nagypályán, végül bronzérmet szereztek a futball országos döntőben. Nem kis bravúrt mutattak be a lányok, hiszen az Astrát leszámítva nem sok csapat büszkélkedhet azzal, hogy mind a futsalban, mind a nagypályán Final Fourba jutottak és érmet szereztek!

Az U17 és U20-s csapat a Felsőházban folytathatta, amit az U17 megnyert (Jogvita alakult ki a versenykiírás miatt, sokáig nem volt döntés abban ki lett az U17-es bajnok. Az Aramis az utolsó fordulóban hihetetlen körülmények között javított 37-et a gólkülönbségén a Veszprém ellen és megszerezte a rendkívül egyenlő erők harcát mutató U17-es Felsőház első helyét.) Viszont az MLSZ futsal U17-es versenyszabályzata az ETO-t hozta ki egyértelműen bajnoknak, nem hiába írtuk a Rubeola elleni győzelem után, hogy az ETO megnyerte a bajnokságot.

A sikeres utánpótlás bajnokságokban az U20-as futsal csapat az Alapszakasz megnyerése után megtorpant, és nem került dobogóra és a tavalyi ötödik helyet sikerült újra megszerezniük.

Futsalosaink idén a felnőtt mezőnyben: egy bajnoki, egy Magyar Kupa, egy Szuperkupa címet (Férfi), egy bajnoki ezüstérmet és egy Magyar Kupa bronzot (női) szereztek. Az utánpótlás korosztályban két bajnoki címet (U15, U17), két negyedik (U13, U16L) és két ötödik helyezést (U11, U20) szereztek a bajnokságban induló több száz UP csapat között, ami egyértelmű fejlődés az előző évhez képes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.